Om min blogg

Jag har bestämt mig för att göra en matblogg för att samla min viktresa på ett ställe, med mina länkar och favoritrecept, tankar och erfarenheter. Jag har ätit low-carb sedan mars 2008 främst som en viktminskningsmetod till att börja med, men efter hand som hälsovinsterna visat sig är jag mer övertygad om att detta är min nya livsstil. Vägen tillbaka till socker och mjöl känns mindre lockande för varje dag som går. Varför ska jag äta något jag mår dåligt av?

Jag har dragit mig för att starta den här renodlade bloggen för att jag då automatiskt ger mej ut i en värld där jag ska kunna försvara och förklara mitt val – har jag förstått av andras matbloggar. Eftersom detta är MIN sida bestämmer jag därför redan från början att jag inte kommer att släppa igenom kommentarer som ifrågasätter eller bara är ute efter att debattera lowcarb-tänket. Jag hänvisar alla er vidare till andra sidor. Jag må använda en kontroversiell metod som just nu är i hetluften i media på olika sätt – det betyder inte att jag är intresserad av att debattera och kriga. Min sida ska inspirera och motivera er som är nyfikna, vill försöka, eller redan är inne på samma tankebanor.

Jag kommer att försöka förklara mina tolkningar av denna hormonellt styrda matmetod, det som jag köper och förstår. Jag har alltid varit intresserad av kroppenshormoner, så jag antar att detta är en av anledningarna till att jag fick en sån aha-upplevelse kring just LCHF-tänket. Det är logiskt och en naturlig förklaring. Light, fullkorn och tugga sallad har aldrig varit min grej, därför passar detta mig – och uppenbarligen min kropp också, etersom kilon och kurvor försvinner!