Här kommer jag att spara mina favoritrecept som jag ofta nämner i mina inlägg.
Äggmuffins med bacon
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
2 pkt tärnad bacon
peppar och andra kryddor
Fräs bacontärningarna och fördela i en muffinsplåt.
Blanda ägg, grädde och ost och krydda
Häll sedan smeten i muffinsplåten – formarna blir fulla.
Det behövs ingen pappersform, det är bättre att göra muffinsen rakt i teflonformen, annars fastnar den bara i pappret.
Ibland smular jag i föärsk broccoli i formarna ihop med baconfräset också. Har även provat med trattkantareller, men det blev lite blött i botten på muffinsen. Man kan säkert ha andra saker i också – prova dej fram. Tänk på det som en omelett!
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.
Godast när dom har svalnat lite eller kalla. Blir även supergoda efter en stund i micron!
Dom sjunker ihop lite efteråt och blir inte så stora som man tror efter ett tag.
Jag har fått originalreceptet från Annika och modifierat lite med hur jag gör.