Jag – en knappolog!

Jag kollar sporadiskt på Antikrundan på TV. Ibland kikar jag, ibland missar jag det. Igår hade jag en tom skalle, så det var soffläge som gällde hela kvällen, och jag hamnade framför Antikrundan. 42 minuter in i programmet blev jag kääääär!! (Man kan kolla på webb-TV via länken om man vill se – programmet var från Ljusdal och heter program 7). Dom påade inslaget i programmet med att berätta om knappologi, som enligt antikrundenissen kanske myntats av Strindberg och beskrev meningslöst samlande och katalogiserande av prylar.

Sedan följde ett inslag när de knallat hem till den urfina gumman Ester som samlar på KNAPPAR!! Hon hade cirka 30.000 knappar i sin samling! Och verkade ha stenkoll på varenda knapp! Alla knapparna var fint uppsydda på ark, kategorierade med glasknappar för sej, pärlemor för sej, retroknappar osv. Jag dooog så imponerad jag blev!

Jodå, hon samlade ju på lite andra saker också. Minnen som hon knipslugt sa! Bland samlingarna fanns porslin, pressglass och hattnålar. Och allt verkade exemplariskt uppställt och i ordning – ingen lägga på hög och bråte-samlare där inte!

Kika på inslaget! Själv ska jag öva framför spegeln: "Hej, jag heter Sara. Jag är knappolog".

Knappdille

Min knappsortering efter en lyckad auktionsrunda…

4 COMMENTS

  1. Wow så mycket härliga knappar! Jag måste ut på jakt tror jag! Jag har inga alls sådär fina knappar. Vill hitta gamla fina knappar i brunt och beige och vitt. Här ser du en som sticker till Myrornas på lunchen 🙂
    Såg inslaget på Antikrundan och tänkte faktiskt direkt på oss scrappare!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.