DNA-forskning – vilket test ska man välja?

Detta är en av de vanligaste DNA-släktforskningsfrågorna. När jag äntligen testade mig ifjol sa man att MyFamilyTree-DNA och MyHeritage hade flest svenska användare. För att få många matcher behövs det många som har skickat in sina test att matcha med dina.

Nu kan man på många ställen plocka med sig sina rådatan och ladda upp i olika matchningsverktyg. Det enda som verkade stängt för både import och export sist jag kollade var amerikanska Ancestry. Om detta stämmer idag har jag inte kollat.

Jag skriver detta snabba blogginlägg för att jag fick tips om en sajt som jämför testerna utifrån amerikanska förhållanden och behov. Kika närmre på DNAWeekly >>

För att ha koll på hur det ser ut i svenska släktforskarkretsar just nu rekommenderar jag Facebookgrupperna:

Släktforskning – DNA – för noviser

DNA-anor

Samt sidan med vår mest kände expert:

Peter Sjölund – Släkt&DNA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.