Min första roman – Mia på Möcklö

Nu är min första roman äntligen klar! Läs kärlekshistorian mellan Mia och Olle på Möcklö och det mord som skedde för drygt 150 år sedan.

En kvinnokropp hittas i sjön vid Trummenäs udde i augusti 1863. Liket är inbundet i en säck och skallen är krossad. Tjuderrepet runt säcken är fastknutet om en liten kvarnsten som används som sänke. Kvinnan är Larsa-Siljas Mia.
Mia lämnar två små luar efter sig som får växa upp på byn. Barnens far Jonsa-Olle blir beskylld för mordet. Men är det verkligen han som haft ihjäl sitt livs kärlek så rått och brutalt? Kvinnan han sammanavlat fem barn med. Vem hade mer anledning att mörda en inhyst piga från en usel torpstuga i Möcklös västra utmarker?
Det som började som en mordgåta utvecklas med tiden till en historisk kärleksroman om två människor som lever ett bundet liv enligt tidens traditioner och regler.
Hundrafemtio år senare finns inga gravar utmärkta efter någon av de som nämns här. 2019 rivs det torp som Olaus omsorgsfullt bygger stock för stock åt sin familj. Mordet har bara de allra närmsta hört talas om. Kalles barnbarn och Katrins barnbarns barn har lämnat värdefull information som ytterligare väckt mitt intresse och gjort mitt skrivande av denna bok möjlig.

Läs mer om boken under förlagssidorna >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.