Min Organisationsutmaning

Kom på sent igårkväll att det var dags för ny organisationsutmaning på Scrappiz. Det är kul att så många vill vara med och organisera och inspirera.
Denna veckan handlar det om pappersspill. Oj vad ja snurrat fram och tillbaka om detta elände. Osorterat, sorterat och nu osorterat igen. Stora spillbitar med de vanliga papperna, och inte, och nu lite blandat… Jaja, bara det är en ordning som funkar för mej.

Spill 1 Spill2

Jag har byggt mej en liten byrå av trådkuber och buntband.

Sedan har jag plockat fram de kartonger jag tidigare haft omlottstaplade i en hylla och kört in i byrån. Kartongerna var runt IKEAs Lekmanboxar, och jag kunde bara inte kasta dom när dom var ett så scrappigt format.

Satte etiketter på framsidan, lite ruffigt, och nu står byrån bredvid mej när jag scrappar. Jag gräver enkelt fram små bitar till journaling, rotar igenom stora mönstrade-lådan efter matchande papper osv. När jag scrappat klart ställer jag undan byrån från scrapbordet bort i en hörna på en låg hylla.

Min målsättning är att det inte ska vara fullt här. Jag ska göra ryck och scrappa upp spillet på fölsekort och liknande med jämna mellanrum. Småspillet åker ner i en plastficka när jag ska iväg på träff, för det är alltid någon som har nån stans eller dies man kan tänka sej att låna.

Det större spillet åker också med i varsin LP-plastficka, för att användas.

Det jag fortfarande vacklar om är "märkes"-papper där man tar en liten bit. T.ex. en liten kvadrat i ett hörn på ett BG Blitzenpapper… Det bör ju stå vid sina Blitzenkompisar ändå, så man hittar alla fabriksmatchade när man vill att det ska gå snabbt. Så här kör jag hejvilt blandat. Ibland får Chatterboxarna åka tillbaka till sina kompisar, och ibland hamnar dom i spillådan. Man kan ju inte vara hur fanatiskt organiserad som helst *flinar*.

Den som lever får se, hur länge denna funkar….

3 COMMENTS

  1. Jahapp, då vet jag vad jag ska göra. Jag har precis kliat mig i huvudet o suckat över min röra med alla småpapper. Tack för den här ideén som jag helt fräckt kopierar.
    Superduper Sara!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.