Vill bara visa vad jag sysslat med senaste tiden


Jag har gjort en hemsida och webbshop till den lokala kunden Kryddboden Carlscrona, som alltså säljer kryddor. Det kunde knappast passa bättre att hitta henne nu när jag fått ökad inspiration att laga god, ny mat och dessutom kryddor fria från glutamat och smakförstärkare! Jag är inte känslig för glutamat tack å lov, men försöker iallafall tänka på att dra ner på onödiga tillsatser i maten. Jag var redan innan trött på vissa maträtter som kära sambon ivrigt kryddade med sin favoritkrydda grillkrydda, så allting smakade likadant – dvs mest smakförstärkare och saltigt.

Ett år med GI och LCHF har gjort att mitt smaksinne kommit tillbaka, och jag behöver inte vräka på salt och jox på allt jag lagar, utan kan istället njuta av andra smaker. Jag blev också väldigt förvånad när jag provsmakade (eller nej, jag frossade faktiskt…. en kväll) i de för påsken obligatoriska dragé-äggen. De gula äggen smakar ananas! De har bara smakat socker socker socker innan… Så även otillåten mat och godis smakar mer nu!

När vi plåtade kryddorna att ha i webbshopen fick jag med mej en massa smakprov hem och har fått många favoriter. Vi är båda förtjusta i allt som innehåller chili och lite hetta, så det blir många såna varianter.

Här är några av mina favoriter av kryddblandningarna (I webbshopen ser ni vad de innehåller för kryddor).


Chili con carne – supergod i färs såklart!


Tacokrydda utan glutamat! Tjoho! Man får ta lite större mängd än den vanliga påskryddan som följer med paketen, men den smakar som den ska och är jättegod!


Pommes frittes krydda – innehåller då inte potatis 😉 Jag brukar "salta" med den i mina äggmuffins, som blir röda och goda.

Grillkrydda Texas BBQ – som omväxling till den glutamatdästa från vanliga livsmedelsbutiken…

Kunglig salladskrydda – vacker att se på och fin att strö i en gryta, på omeletten eller om man gillar oljiga dressingar till salladen.

Sweet chinese – när man vill ha lite kinesiskt och currysmak på gräddsåsen!

Kika in till Ann-Christin och passa på att handla lite rena kryddor, fria från tillsatser. Jag fick gå till Åhléns och köpa den här mysiga kryddförvaringen till 10 av mina favoriter. Den står rätt ofta framme bredvid spisen, annars är den inlyft i skafferiet.

Igår slängde jag förresten i stort sett allt socker i huset. Vi hade fått myrinvasion i alla paketen i skafferiet, så det var bara att kasta ut skiten. Ingen som använder det ändå nu för tiden. Får köpa nytt det fåtal gånger det ska kokas saft eller bakas rabarberpaj eller vad nu sambon ska projekta med.

3 COMMENTS

  1. Fiiiiint kryddställ!!

    Pris?

    Och jag måste fråga innan jag studerar närmare.. scrappet i förra inlägget.. rubben på "gamla bilder" vad är det för bokstäver?? Virre love!!!

    Nu ska jag borsta barnens gaddar.. sen ska jag studera dina alster vidare 😀

  2. pris på kryddstället, minns inte, men höftar lite… kanske 69-79 för själva ställningen/korgen och sedan 15 kronor per burk. Finns fyrkantiga burkar också, men jag gillar de runda mer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.