Djurprat sommar – 2005

Jag tänkte bara skicka en liten sommarhälsning till er, mina trogna prenumeranter! Tiden har sprungit iväg sedan senast, och jag har hunnit flytta ut till landet och byggt ett kontor! Nu tjatar Russin om att han minsann också vill ha ett eget hus, när alla andra har det…

Jag stormtrivs i mitt nya hem, och hittar nya rutiner efter hand. Jag hoppas att jag snart kan stoppa in Djurprat i mitt schema igen. Hur det blir med min konsultationsverksamhet i framtiden har jag däremot inte fattat något beslut om än. Jag låter det ligga öppet.

På vakt

Vi har haft en hög med gamla däck staplade utanför vedbon i väntan på att de skulle hämtas av den som äger dom. Nu på försommaren skulle vi köra ett släp till ägaren, och tänkte då passa på att hysta med däcken. Magnus började lasta på dom, men när han lyfte på det tredje blev det stopp! Inne i det fjärde och understa däcket hade det flyttat in fåglar! De hade fyllt hela fälgen med torrt gräs, mossa, dun och signalrött ludd från något okänt klädesplagg. Sedan var där två små skålar med prickiga små ägg i! Troligen mes-ägg, men Magnus sa att han blivit utskälld av pilfink när han klippte gräs där ett par dagar senare. För givetvis la vi bara tillbaka däcken – de får ligga där till häckningssäsongen är över.

Två små fågelbon

Ett par veckor senare började Russin sitta på vakt vid vedbon i skymningen. Det gick knappt att locka honom därifrån! Gick man dit och pratade med honom sjöng han en liten ”ge mej maten”-aria för oss. Måste vara jobbigt för en katt att höra maten precis intill, men de små pipande liven var oåtkomliga längst ner i sin fästning av bildäck.

Russin på vakt

På söndag bär det iväg på semester – en tur till Kolmården, som jag alltid drömt om att se! Kanske hittar jag ny inspiration där bland alla vackra och kloka djur! Vi hörs igen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.