Hundar som jobbar

Ibland är det riktigt kul att ha parabolen. Det verkar finnas hur många djur- och naturprogram som helst i den här världen. Skulle kolla på Viktoria som vanligt igår, men det var film istället på 4+. Så jag blippade runt lite och hittade andra vovvar på en annan kanal.
Viasat Nature visar massor med små djurprogram. Ser bl.a. i programtablån nu att min favorit Jan Fennels program Hundpsykologen går vid halv-9 om kvällarna torsdag till lördag (jag kommer att sitta spikad om jag kommer ihåg det och det inte kolliderar med annat).

DWJ

Söndag-måndag visas den kanadensiska serien Hundar i tjänst (Dogs with jobs) mellan 8 och 9. Det är två halvtimmesprogram som brukar innehålla 3 olika hundhistorier. Igår såg jag t.ex. en greyhound som fått jobb som profilhund för amerikanska greyhound-bussarna, en pyrenéerhund som jobbade som fårhund i Alaska och en Old English Sheepdog som vi fick se när han mötte sina första får, fick en crasch-course av en border collie och på 5 röda fattade vad det gick ut på. Häftigt med instinkter.

Någon nytta ska man ju ha av den där parabolen….

På tal om hundjobb – hänger ni med i TopDog? Vad tror ni om min spådom nu om Majkens framgång? Hon är en underbar lite tjej!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.