Medium – tänkvärt på många sätt

Jag hittade för en tid sedan serien Medium som går på 4an. Gillar verkligen den, eftersom den förklarar i TVbilder hur vi med mediala förmågor och stark intuition jobbar och fungerar. Nu är inte jag som Allison, jag ser inte en liten film och människor framför mej. Drömmarna är isåfall lite närmre mina förmågor, men min styrka är i att känna känslor och få detaljbilder/färger och enstaka ord. Sedan jobbar jag inte med döda. Det är en medveten spärr från min sida, jag vill helt enkelt inte det. Men det är fullt möjligt, och jag har haft kontakter från andra sidan.

Jag hade sån tur så att TV4+ började visa hela serien från början också strax efter jag hade fastnat, så nu har jag sett ikapp även dom tidigare avsnitten. Favoriten där var när polisen Scanlon försökte förklara sin ”polisintuition” samtidigt om han dissade Allison som en bluff – men han har hunnit ändra sej under seriens gång och lärt sej utnyttja att hon finns, vad hon kan hjälpa till med och behöver inte bry sej om hur det fungerar eller varför.

Nu ska jag försöka komma till rubriken. Allison har 3 döttrar, och vad vi vet idag har 2 av dom ärvt hennes förmåga. De har tur! De har hamnat i en familj där det är OK att ha föraningar om framtiden, eftersom mamma jobbar med sånt. Pappa har också fått ge sej, megavetenskapsman som han är har han fått lite för många bevis runt omkring sej för att förneka det. Men tjejerna har trots detta väldiga problem med att hantera det – särskilt den äldsta som inte vill se hur hennes kompis stukar foten innan det händer.

Jag antar att dessa tankar har satt igång massor i skallen på mej också. Jag utvecklas mer och mer och får in mer och mer, även från människor. Det är både bra och dåliga saker som kommer, sjukdomar och dåligt mående, men även graviditeter och annat kul. Eftersom jag fortfarande är deltidssjukskriven och har problem att få min livsenergi att räcka till allt jag vill göra och alla jag vill umgås med så är det en daglig kamp att lära mej stänga av och skydda mej, men samtidigt finnas och hjälpa.

Till alla er som vill utveckla er inneboende förmåga (som alla har, men vissa har lättare att utveckla än andra) vill jag råda att göra det försiktigt och långsamt! Utvecklas med förmågan, lär dej sätta dina gränser och skapa skydds-sköldar. Man kan inte hjälpa alla, och det är inte meningen heller. Ni kommer att förstå med tiden vilka ni ska hjälpa och vilka ni lämnar till andra. Det är många, många som bränner ut sej och inte klarar av det. Allison i Medium (som finns i verkligheten!) var under många år alkoholist för att dämpa rösterna…

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.