The Dog Trainer – TV4+

TV4+ har plockat in riktigt bra brittiska djurprogram. Jan Fennells serie och nu It’s you or your dog tror jag det hette i original – Min hund styr mitt liv på svenska.

Jag har sett trailern flera gånger, men av olika anledningar lyckats missa programmet tills igår. Det går alltså på måndagar klockan 20 på TV4+.

Viktoria har 10 års erfarenhet av hundträning, och är ännu en hundtrollare! Som alla trollkarlar finns det knep, och när det gäller hundtrollning är det – you guessed it – att prata hundiska! Behandla hunden som om du är flockledaren i hundflocken, och du får mycket mindre problem med svansviftaren.

I gårdagens program var Viktoria hemma hos en dam som klämde in 6 hundar i en liten förortslägenhet utanför Birmingham. Där levde de utan promenader på special-spoil-kosten glass och afternoon tea och skällde 90% av sin vakna tid. När matte åkte hemifrån lastade hon in dom i diverse burar så dom inte kunde röra sej fritt i lägenheten. Resultatet av detta liv var 6 koffeinberoende, sockerhöga, hyperaktiva brats som ständigt snurrade runt, skällde och hoppade upp och slickade allt och alla i ansiktet.

Vad fick dom för läxa?

* 3 promenader om dan med massor med frispringande motion
* Ny kost så klart! Hundmat och när de skulle skämmas bort bestod treatsen av råris, kyckling och grönsaker. Yummie för voffsingar!
* Sonen i huset fick lära sej tysta den skälligaste hunden med handtecken (och belöning till att börja med).
* Slick i ansiktet, svartsjukebeteenden och ockupera hela soffan med lurviga hundar som inte fick vara där avhjälptes effektivt med att matte visade flockledarbeteende med att ställa sej upp tills hundarna lugnade ner sej.

Mina favoritscener var när Viktoria stod framför alla 6 hundarna och hade allas uppmärksamhet och sedan sa ”Sitt” till dom en och en, och dom satte sej! Och i ett annat klipp drog hon ”personligheterna” (hundigheterna?) på de sex lurvtassarna, och det kändes verkligen klockrent.

Hon körde även med skrämselpropaganda – hon tog med matte till ett omplaceringshem och visade henne hur hundarna kunde få bo om hon inte skötte sina åtaganden som matte. Hon stortjöt, men det hjälpte. Hundarna fick sina promenader i fortsättningen.

Ska bli spännande att se nästa avsnitt.

Har förresten anmält mej till Jan Fennell-seminariet i Uppsala om en månad. Får se om resfebern låter mej åka…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.