Min nya bandförvaring

gröna band

Jag hade nästan slutat använda alla mina läckra band… Detta är den gröna samlingen, som bott i en 5-liters glasburk. Jag har 5-6 burkar färgsorterat i lite olika storlekar.

Förvaringar jag provat och kasserat:

* Upplindade på garnbobiner i Biltemalåda
gillade inte, för det blev för mycket veck på vissa band, som därmed fick meckas med en massa före användning.

* Cropper Hoppers "tablettaskar".

Dessa skulle staplas snyggt bredvid varandra i lådor. Kruxet var att det funkade bäst på de band som var runt 1 cm eller mindre. Tror inte de fanns bredare askar, men jag gav upp försöket efter 20 provaskar, då det kändes dyrt och ineffektivt för mej.

* Nertrasslade i färgsorterade glasburkar.
Har funkat kanon, och är väldigt väldigt läckert att se på! Men, glasburkarna var inte framför ögonen på mej,  och glömdes därmed lätt bort.

Förvaringar jag inte provat:

* Hål i skokartong-varianten.

Många var lyriska när de precis gjort sina kartonger. Jag hann inte göra någon förrän det kröp fram att det var ganska trassligt i lådan, meckigt att få i nya band osv.

* Zippåsar på gymparingar

Kändes aldrig aktuellt för mej, med tanke på den mängd band jag redan hunnit samla på mej. Vet många som har och trivs med detta.

* Löst hängande band.
Såg det senast här. Ser jätteläckert ut, men jag har inte riktigt platsen känns det som…

* Upplindade på lite större kartongark antingen stående i lådor eller förvarade i plastfickor i pärm.
Har aldrig kommit till skott bara. Det ska skäras kartongbitar i rätt storlek, hittas en passande låda osv… och pärm funkar inte alls för mej.

Här är då min nya lösning!

CropperHoppers sprillans nya bandförvaring! Egentligen tänkt för rullar, men jag konstaterade att den minsta storleken borde funka finfint till lösa band, som man snor ihop lite själv. Så jag provköpte 4 små och en medium.

Jag SVOR och förbannade massor innan jag kom på packningsknepet. Där var med någon lös flärp i också, som jag tror kanske skulle funka som mellanvägg, men jag begrep mej aldrig riktigt på den… När man stack ner den i troligen därför avsedda hål i botten gick inte asken att ställa rakt på bordet (eftersom det stack ut prylar på bottenplattan), och de ihoprullade banden föll omkull och hade sej….

Det tog lite för lång tid innan jag kom på att jag kan lasta dom stående på högkant, så rullarna staplas på varandra och håller sej där utan att smita runt och tjorva upp sej. Man får fortfarande vara försiktig, och sheerband och smala satinband är helt hopplösa att stanna där de ska.

Tips är att blanda så olika material och tjocklekar som möjligt, så hjälper de till att stötta varandra.

laddning

Det är fortfarande ganska pilligt att mecka fram lilla stumpen och ha in den under fasthållningsremsan, men väl färdigladdat kan jag bara säga en sak:

ME LIKE!!! A LOT!

Varje enhet tar kanske en timme att ladda (terapiarbete framför TVn), så det är inget för dej med lite sämre tålamod för pill.

Enheten på bilden skjuter man sedan in i en kassett, och kassetterna kan staplas (och snäppas fast) på varandra så det blir byråstuket. Vid provtransport i lördags skjöt jag in "byrålådan" med bandsnuttarna inåt för extra skydd.

Konstaterade även att tre ihop gick ner perfekt i en sån Hammarplastlåda som jag brukar ha med mej till allmänt löst pryttel, och även tidigare brukat häva ner lösa bandstumpar m.m. i.

fäddi

Här är två röda och två gröna….

Jag behöver ungefär 40 till för att flytta in hela min bandsamling. Så nu har jag beslutsångest om jag ska satsa på det, eller om det blir svårförvarat och tar större plats än nuvarande lösning iallafall. Eftersom en stor glasburk med röda band flyttade in i 2 enheter så kändes den väldigt effektiv. Å andra sidan har jag räknat ut att den stora gröna glasburken kommer att kräva sammanlagt 10 enheter för att få plats med allt….

Uppvägs ev. kostnader för förvaringen av att jag kommer att se mina band och börja använda dom igen? Och att jag väldigt enkelt kan ta med mej de jag vill ha till pysselträffen…. Jag kommer inte att köpa alla 40 på ett bräde iallafall, men jag tror jag ska satsa på 20 till iallafall till att börja med…. Kanske… =OD

5 COMMENTS

  1. Såå snygg och praktisk förvaring du har fixat. Jag är nöjd med mina ”godisburkar” än så länge även om jag kommer att behöva komplettera med fler burkar och dela in färger i nyanser för på nåt knepigt vis så är det alltid flera band som hittar vägen hem till mig… :)Kram!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.