Auktionsfynd!

Idag har auktionssäsongen börjat officiellt för oss!
Nu för tiden lägger vår favoritauktion ut bilder på sakerna innan, så man kan få en liten uppfattning om vad som finns. Bra för svärmor som samlar Lisa Larson-figuriner att veta att hon inte behöver köra en timme för ännu en katt eller bulldog 😉
Dumt för mej som tenderar att bli tokkär (=besatt) i saker…. Den här gången ett råläckert träkar som jag bara kände att jag måste ha!! Tunnbanden var rostiga och hade lossnat lite, men det såg inte ut som någon fara på taket. Såg framför mej att det ska användas med vatten i, precis som det är skapt för (eller iallafall hållas fuktigt, för de har väl även använt träkar till matlagring, saltning m.m.).

Steg ett i min planering var iallafall att MMSa upp bilden till mamman, som jag vet har en trätunna som regntunna, för lite rådfrågning. Fick lite skötselråd och sånt av henne. Sedan babblade jag om karet på påskamiddan och någon kläckte idén ”ha näckrosor i”. Jäklar! Vilken bra idé! Nu bara måste jag ju ha det!
Steg 2konsultera vän som har näckrosor i zinkbalja om näckrosors preferenser! Skulle det t.ex. gå att kombinera regntunna med näckrosdamm? Tål näckrosorna den monsun ett rejält regn skulle innebära från stupröret ner i baljan? Svaret på den frågan var nej. Näckisar vill ha stillastående vatten – men tål såklart vanligt regn! Men detta svar fick jag först efter inrop…
Steg 3 – förbereda sig mentalt! En av de roliga – och tråkigaste – sakerna med auktioner är att man aldrig har en susning innan när det gäller ovanliga saker man inte sett tidigare vad de kom att gå för. Är det eftertraktat, eller kastar dom det efter en? Skicket har såklart också betydelse, så man får ju inspektera noga innan man ropar för högt på en skitsak…

Jag hade rånat uttagsautomaten, förberett en första och nöd-mentalgräns på mina bud. 1500 låg min första gräns på, men kändes det som om motbudet vacklade kunde jag sträcka mej över 2000, men inte mycket.

Väl uppe på auktionen för visningen innan får jag syn på ännu ett laggkärl med fina trävidjor inne i ett hörn ute. Sånt med ”öron”. Stort och fint, men inte stort som en badbalja. Vad bra, där har jag en reserv om karet försvinner upp i buden! Hoppas bara dom tar det efter karet, så jag inte står utan kontanter när det väl gäller! Ja, gissa, lilla laggkärlet togs såklart först. Men buden steg bara upp till 300, så jag klippte det. Tröstpriset inropat! Kallt som attan i kylig vind stod vi där och väntade och väntade… Sista budet på utemarknaden var den fiiina badbaljan jag nu var ännu mer förälskad i! Jag var fullt förberedd på att det skulle bli dyrt, eller t.o.m. försvinna direkt för där låg ett anbud på 4500 eller något sånt fjantigt som det brukar vara när jag VERKLIGEN vill ha något. Utroparen började och fråga om någon ville ge 1000? 500? 100? ”ja” tyckte damen med anbudskatalogen och sekretariatet. Bummer tänkte jag, men viftade lite och budet höjdes till 150 spänn. Sen var det knäpptyst! Inte en viskning, inget! 1a, 2a, 3e – ”skojar ni med mej????!!!!” Karet var mitt MITT MITT för ynkepynka 150 spänn!!! Fatta!!!

Stort nog att sitta och bada i, om man skulle vilja!

Stor och liten – liten har påbörjat sin vattenbehandling för att svälla tätt. Vet inte om det var lite gammalt tvättmedel eller salt eller något i det som skummade när jag fyllde på vatten. Storkärlet ska också vattenfyllas, men kära maken har lovat banka till tunnbanden på plats först. Sen ska vi hitta på var dom ska stå och jobba också när vattenbehandlingen börjar vara klar. Just nu lutar det åt att lillen blir regntunna på nordvästhörnet av altanen, där vi har ett stuprör som ska få vattenutkastare. Storen kommer troligen att bli näckrosdamm, om jag funderar på hur den kan integreras i vår nya altan på något trevligt eller lämpligt ställe, eftersom jag gärna vill ha mys, vattenblänk där och näckrosorna gärna vill ha SOOOOL enligt min privata näckrosexpert. Näckrosorna blir inte förrän framemot maj sisådär…

Ville bloga känslan innan jag glömde. Nästan snopet antiklimax att vara laddad till tänderna, beredd på världens djupdyk i besparingarna, så fick jag inte minsta lilla motstånd! Men jag klagar INTE!

Maken fyndade också. En fin järngryta och en fotogenlampa, som vi pratat om länge att vi vill ha, men egentligen inte har någon självklart plats för. Nu har den hamnat i julgranshörnet, i väntan på matbord och ev. annan placering.

3 COMMENTS

 1. Så kul och spännande det kan vara och åka på auktion och bygga upp sina förväntningar.
  Skönt när det går åt rätt håll och man kan fynda.
  Lycka till med planerandet.
  Hoppas ni haft en bra påsk.
  Kram

 2. Grattis till fina fynd. Nu blir jag jättenyfiken, vad fick ni ge för fotogenlampan? Vi har nämlilgen en likadan här efter mina svärföräldrar och det är inte riktigt klart vem som skall ha den av syskonen. Jag vill gärna ha den och i så fall lösa ut de andra. Maila mig gärna.
  //Ansol aka AnnSofie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.