Mitt nya kontor och pysselhörna

Mina vänner tjatar att de vill se hur det blev på mitt nya kontor, så jag får väl visa.

Först ut är scraphörnan

Jag hade tidigare en låg bokhylla mellan fönster och dörr, som jag förvarade cardstocken i. Trivdes väldigt bra med detta, så när jag började fundera på en helrenovering och vi kom fram till att vi skulle platsbygga hyllor och skrivbord blev det en utveckling av den gamla hyllan på fönsterväggen. Jag funderade även på en bänk i "ståhöjd" för att kunna variera om jag sitter eller står och pysslar lite. Jag är väldigt nöjd med denna ståbänk, och har inte suttit och scrappat sedan den kom till. Hade jag vetat hur bra jag skulle trivas med den hade jag kanske gjort den 60 djup istället för 40 som den är nu.

Sittplatsen är kvar på samma ställe som innan. Vi lämnade plats i hörnet till att köra in mappvagnen och mina två gamla otympliga trähurtsar har ersatts av populära Helmer, som jag inte riktigt blivit lika god kompis med som alla andra verkar vara. Nästa projekt här blir att byta ut vägghyllorna. Nu har jag svurit nog över konsolerna som käkar upp halva hyllutrymmet undertill. Dom här hyllorna kommer att flytta bort i kontorsdelen istället.

Mina korgar med bokstäver, dekorationer och stämplar. Enkelt att bläddra på plats eller plocka upp på skrivbordet och bläddra i. De gröna boxarna är min nya stämpelförvaring. Locken går inte på när stämpelarken står på högkant, men jag kom på att jag nog inte ville ha lock iallafall, så det fick vara såhär tills vidare. Det kanske blir andra lådor/askar/korgar till detta senare.

Jag planerade för 4 stycken papertrays, som jag köpte hos Skaparlusten. Bredvid får skärmaskinerna plats när de inte används. I traysen har jag favohögen, lite ofta använda färger-cardstock och spill. Supersmidigt att bara skyffla ner spillet under hyllan när jag scrappat klart – och under tiden jag scrappar också för den delen.
Mina QK-alfan har förresten fått flytta ner här bredvid stickers/thicker/rubons m.m.-korgen, för att jag ska komma ihåg att överväga att använda dom också. Har gjort en ny förvaringslösning till mina cookiecutter-alfabeten som jag tänkte visa i Scrappizbloggen snart, så den avslöjar jag inte här nu 😉 Nu är det bara reva-alfana som bor lite för sej själv ännu (uppe i Mujiboxen vid brads m.m. i sina röda originalpärmar). Tänkte flyttat dom också till zip-arounder, men de 2 jag har är knökafulla nu, så det får vänta ett tag till.

Kontorsdelen då.

Jag plockade bort ett stort åbäkigt datorbord (som fortfarande är till salu) och flyttade både närmre fönstret och mer in i hörnet som tidigare inte utnyttjades. Fortfarande ganska provisoriskt "inrett", men det blev himla bra med bordet såhär!

Den vänstra sidan av datorplatsen är ganska kaotisk. Det är här jag vill ha upp hyllorna som ska löpa hela vägen bakom datorn in i hörnet (tror jag), så jag kan ha lite pärmar och grejer däruppe istället för stående på bordsytan och sluka plats. Lampans stång har havererat av någon anledning, men den ger så himla bra ljus de dagar jag behöver ljusterapi med sin uplight att den hamnat här – också provisoriskt, halvt ivägen…

Det här "hörnet" av kontorsdelen blev bättre än jag hade räknat med! Mitt gamla mysiga hängmappsskåp och min kontors-Malm och blankettfacket jag har till alla pågående projekt och ofta använda papper m.m. blev i jämnhöjd, så jag kunde ställa den stora otympliga A3-skrivaren lite på sniske mellan dom. Blev mycket luftigare än innan (då den stod rakt på blankettfacket), även om jag fortfarande får klättra upp på stegen för att fylla på papper och bläck m.m. Så är det med kompakt living… Bakom skymtar "arkivdelen" med sina bokhyllor. Det enda som är ändrat där är att mappskåpet plockats bort, så där blev mer luft och ljus i den fönsterhörnan. Jag hade funderingar på att vända Expediten mot fönsterväggen, men just nu känns det inte som om det behövs. Det blev nog med förändring på det här sättet redan, och väldigt luftigt. Jag känner att jag spontant rör mej mer på kontoret, gärna reser mej och frankerar fakturor vid ståbänken osv.

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.