Risburken följs av….

...en hett efterlängtad SOCKERBURK!!!

Jag har dregglat efter denna hos Johanna i evigheter, men missade den kampanjen när den var ifjol. Mailade Dansukker i förra veckan för att höra om det fanns planer på ny kampanj i år så här i sylt-tider. Fick svar igår att Coop körde kampanj, så jag skulle kolla där. De visste dock inte vilka Coop, för det bestämde butikerna själva. Kollade vårt Coop-blad, men inget där iallafall. Involverade min burk-polare Virre, som rapporterade om burk i Umeås blad. Så hon sattes på shoppinguppdrag (skulle såklart ha en själv)!

Ett par timmar senare ringer mannen och undrar om något behöver handlas. Jag nyter inte be honom fara på coop för sockerburk (han for till Netto förra veckan och köpte ett gitarrställ till mej efter jobbet, och jag vet hur trött han brukar vara när han kommer hem + att han är shoppofob, så man får inte slita ut specialtjänsterna för mycket). Jag frågade lite trevande var han var… Gissa! Han VAR på Coop och hade köpt något bygg-jox!! Hurra! Skickade honom genast till sockerhyllan, och han rapporterade att där fanns burkar!!! Tjohoooo! Han flinade åt mej sådär gulligt flera gånger igårkväll när jag var lycklig över min sockerburk…

image471

Jag är sååå glad för min sockerburk – den är toppenbra!! Gångjärn i locket och inte som på mjölburken löst lock som skrapplar iväg bara man petar på burken.

Jo, jag "samlar" på burkar. Men bara på burkar jag "behöver". Inte alla möjliga (såsom riskakor, kattmatstorrisar och annat jox). Jag har ju iofs min "gamla Zoega's-burkar"-samling också. Men jag köper inte varenda plåtburk jag ser. Fast jag tar gärna emot tips på plåtburkskampanjer!

image472

Här är mina skafferiburkar. Ögonblinken är tyvärr lite naggad och rostig på utsidan – köpte på loppis i somras. Inuti är den fin, men kakaon har inte flyttat in i den än. Jag har även en frosties och en SpecialK-burk, men för tillfället är vi inte flingätande (det går i perioder), så de bor i reservskafferiet (långt från aktiva köket) i backar. Orkade inte hämta dom.

Jag fick en jättehärlig Pågensburk på träffen i Göteborg för ett år sedan också (tack söta vem det nu var. Saawan eller Cissi tror jag…). Den har inte flyttat till köksregionerna än, men jag funderar på att ha mina havregryn i den, eftersom det är sädesax på den… Inte havre, men man kan inte vara för petig…

En annan burk jag har ett behov av, som jag hoppas Wasa får kläm på snart, är en knäckebrödsburk. Den får gärna vara hög istället för lång. Mannen har alltid Falurågrut hemma och jag får fnatt på dessa halvtrasiga papperspaket. Burk vill vi ha! Det kanske funkar med en ommålad kasserad Oboy- eller Frostiesburk (har köpt om dom i finare upplagor), men det optimala är med "rätt" tryck såklart.

Nu vet jag en sak till som inte kom med på bilden, för att det också står i reservskafferiförvaringen. Min fiiiiina Marabou bakpulver-plåtis!

Nog burksnackat. =OD

EDIT: Såklart har burkkompisen just en Wasa-burk den otäckingen!! Men den rymmer nog kanske bara ett litet paket…. Kolla även in hennes urläckra spagettiburk! Jag har en vanlig otryckt plåtburk till min spagetti…. Den räknas inte i samlingen…

Ett annat tillägg då är att burkarna inte bara ska vara snygga, utan även praktiska. Det är ingen mening att ha en knäckeburk som bara rymmer ett halvt normal-knäckepaket… Isåfall får man väl ha 2 såna då eller något… *fniss*

13 COMMENTS

 1. Är du oxå en sådandäringa burkhaj! JAG MED!!! Och du, jag har en sådan Wasaburk! Kanonbra! Och spagettiburk från Kungsörnen har jag oxå! Roligt att se att det finns fler än jag som köper två av en vara fast man bara behöver en… men man får ju en plåtburk med!!!
  Kram Annelie

 2. Förresten, synd jag inte visste detta innan. Då kunde du fått en sockerburk av mig för längesedan! Jag har två. Nej, jag har inte köpt två… Nicke var på mässa och fick en av Danisco…
  Annelie …igen…:)

 3. Leksandsknäcke har en plåtburk för stora knäckebrödspaket,eller två små. Jag har fått min så jag har ingen aning om var de finns att få tag på men är du intr. så kan jag alltid undersöka saken.
  Den är blå med ”kurbitsmålning” på locket. Fin förutom att det står Leksandsbröd på ena kortsidan av locket. Spelar säkert ingen roll för dig men här i Mora är Leksand ett fult ord 😉
  //Margitha

 4. Kul med burkar! Jag har Kungsörnens spaghetti, Oboy och Kellogs cornflakes. Två saker som jag gärna skulle vilja har burk till är Digestivekex och Smörgåsrån (borde kanske mejla Göteborgskex o tipsa)

 5. Men vad roligt med sådana burkar! Jag vill också ha det! Vi fick några med huset när vi köpte det, gamla burkar med Cirkel-kaffe bland annat. Sedan har mina föräldrar en jättegammal Oboy-burk, en sån där rund med rött plastlock, jag skall se om jag kan få den att flytta in hos oss på något sätt! Det där med loppmarknad kanske inte är så dumt om man vill ha såna grejjer, jag får ge mig iväg och kika! Vi fick med två gamla träbackar i köpet också, jag som alltid önskat mig en gammal sockerlåda eller något sådant och så fick vi två stycken som jag hittade under huset när jag var där och rotade! *lycka*

 6. Va mycket snygga burkar. Jag köper gärna så jag får åt mej såna där burkar också, men har inte sådär många, hm…dom enda jag kommer på nu är Samarin, och Digestive.
  Jag har däremot många gamla, som jag plockat reda på i mitt föräldrahem, säkert uppemot 60 år gamla, en del av dom, men dom är bara till lyst, inte för att använda, för dom är rätt sunkiga inuti, en del har förvarats
  skruv och liknande i.
  Jag har iallafall fått iden att fota dom, när jag ser dina.
  Ha det gott

 7. Oj, jag visste inte att du var en burk-samlare! Kul! Är det vanligt?
  Jag har funderat på yoga…..har du själv provat något av det som du gav förslag på? Vad i så fall?
  Kram Mia

 8. Herreminsjäl vilka läckra burkar – jag älskar burkar! Har Risburken, knäckeburk (köpte jag på knäckebrödets bod i leksand) kellogs och sånt. Gosh, vad man går igång ..

 9. Här e en som ska ringa coop imon!!!! En sockerbruk har jag varit på jakt efter jätte länge typ 5 år eller nått… Pågen burken fick du av mig *blyg* eftersom du sa att du samlar på dem och jag hade så mng hemma. Har ju turen att jobba i ICA butik och få ta del av alla erbjudande utan att köpa dem *L*. Tyvärr har vi inte så mkt kul längre, bara omålade tåkiga saker. Verkar inte som företagen vill lägga så mkt på sånt längre… inte på pins heller (som jag oxå e samlare av..) Kul att läsa att flera e ”galningar”. Måste försöka hitta en sån där RUND ris burk!
  Kram Ita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.