Smärtsam jul – men å vad kul!

Min kropp och jag är inte överens om vilket skick jag ska befinna mej i. Allmän semestersjuka på mej är värksammanbrott istället för förkylning som andra brukar få.

Juldagen vaknade jag med vrålont i nacke/axlar, troligen en kombo av lite för mycket wii-ande och tjocksovande i fel ställning i sängen. Jag ville inte försoffas alldeles trots värken, och försökte röra på mej en hel del uppmjukande, och tog även till en TREO för att få lite smärtlindring när det ändå stod tv-tittande på schemat.

Nu har jag precis hämtat mej hyfsat från denna nackspärrsliknande smärta när min hälsporre börjar tjoa om att jag motionerar för mycket nytt och konstigt. Även detta är en fjantig smärta som jag inte kan vila bort, utan bara måste ta mej igenom och uthärda. Men jag erkänner att den besegrade mej imorse, så jag skippade morgonpromenaden, trots nyköpta promenadskor. Jag försöker ta det lite lugnt med wii-andet, men jag tror inte det är hela boven i dramat. Jag har gått omkring och pysslat ovanligt mycket i huset nu inför julen också, och även om jag oftast har foppatofflor på mej så är det ändå mer belastning på fötterna än de är vana vid. Jag får hälsporre då och då – en sån där tjockis-grej som man vänjer sej vid (säkert grundad ordentligt på alla hårda golv i diverse delikatessavdelningar som jag jobbat i under ett drygt decennium i mitt tidigare liv). Det är fruktansvärt smärtsamt i lilla foten – tur jag ökade min smärttröskel rejält när jag hade mitt diskbråck. Man ska nog egentligen vila bort inflammationen i hälen, men jag har aldrig märkt skillnad med eller utan vila, och det gör ju mer ont när man ska ställa sej på foten efter vila, så jag försöker hålla hyfsad aktivitet, ungefär som normalt även när jag får ont. Men morgonpromenaden fick som sagt vila…

Jag får skylla mej själv som inte tog tag i införskaffandet av nya promenadskor heller – de har varit nertrampade och dana ett par veckor nu, och igår till och med pyste det om dom, så luftkuddarna var punkterade. Hittade inga perfekta skor på sportia, de jag fick tag i hade konstiga storleksangivelser och jag kom där ifrån med ett par för långa 42or. Men de mindre storlekarna var alldeles för trånga för mina breda ankfötter…  Vi får se om jag får bita i det sura äpplet och leta upp ett par nya direkt, eller om de funkar iallafall… Det är inte mitt första felköp av skor i världshistorien – the curse of the duck feet… =OD

Matmässigt har det blivit ett dyk i Pollypåsen (mums för knäcken!!!) som gett kolhydratpåslag, men det var ju planerat och jag är redan på banan igen. Kan dock inte låta bli att fundera på om min värk blivit värre av kolisarna – jag känner mej oftast allmänt svullen (och då menar jag inte tjockpluffsig utan inflammatoriskt ledsvullen) när jag kör på kolisarna tillfälligt. Annars är julmaten UNDERBAR! Man får frossa i köttbullar, skinka, sill och ägg! Till och med prinskorvarna var goda i år – men det var nog för att jag klippte grisar av dom! Då blir dom så knapriga och goda! Jansson i år gjordes för min del på blomkål, och den gör vi nog om – med mer anjovis nästa gång.

I julklapp fick jag asläckra metallicgröna träskålar och fat av min hemliga tomte, som vi införde i år på prov och nog ska fortsätta med, då alla tyckte det var kul och blev nöjda. Magnus gav mej en fjärrka till wiit så vi slipper hålla på och byta hela tiden när vi spelar två. Av föräldrarna blev det en film/skiva/bok om Fredriksdal i Helsingborg och lite moneysar. Alldeles lagom med julklappar, ingen hysteri.

Vi har shoppat varsitt nytt spel till wiin också + att det följde med ett spel med fjärrkan. Magnus shoppade något flygspel a’la topgun på tradden och jag plockade hem ett äventyrsgolfspel från leksakshuset som är lite småkul, men ganska barnsligt såklart. Absolut INTE lätt. Play som följde med fjärrkan har en drös småspel där man tränar på olika fjärrkontrollsfunktioner. Favoriten är fiskedammen och koridningen =OD

Fiskifiski

Koridningen är skojsig även om det är ett simpelt spel som så… Gillar den stickade looken på grafiken också!

Minigolfen var billig och söt och kul. Jag gillar den gulliga grafiken… Har ju ingen tv-spelsvana direkt, så ibland är det svårt att begripa alla begränsningar som finns från början och hur man ska låsa upp saker och sånt… Vi spelade en bra stund igår utan att ha tillgång till mer än 3 banor, men idag behövde jag bara spela litegrann själv så låste jag plötsligt upp ett par banor till…

Nu ska jag jobba lite, även om det är söndag!

God fortsättning allihop!

3 COMMENTS

  1. Hoppas att du mår bättre nu.

    Jag gick också ut luften ur promenadskorna i somras, hjälp vilken skillnad på stötdämpning! Jag fick så otnt under den foten och inget i den andra. Hälsporren låter inget vidare, usch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.