Loppisfynd

Eller marknadsfynd får jag väl säga!
Vi är rätt mycket på loppisar, auktioner o.d. under sommarhalvåret. Tycker det är kul, även om vi av förvaringstekniska skäl inte shoppar så himla mycket alltid…

Häromsistens var vi iväg i Degeberga på deras Antik- och Samlarmarknad, och min inofficiella burksamling fick ett riktigt nostalgiskt-kultigt tillskott!

En RIKTIG Zoegas-kaffeburk a’la 70-tal! 80 kronor kostade skönheten intakt med kaffe, dock något svullen i topp och botten (och med några pyttesmå rostprickar). Det är ring-konservlock med tydliga instruktioner om att sticka en gaffel-spets i en liten cirkel för att inte kaffet ska spruta över hela köket när man öppnar locket. Nostalgi på hög nivå! Åtskilliga gafflar har stuckits i lock av undertecknad, eftersom det var en av mina barndomsuppgifter hemma att brygga kaffe då och då. Men jag började alltså inte dricka kaffe själv förrän jag var över 30 (35?). Burken kommer att få vara oöppnad i framtiden också – jag tror inte på lagrad Skånerost. =OD

Det är många som berömmer vår köksklocka också. En billig plastklocka från Jysk, men i helt rätt miljö för att bli fin!

Annars har jag sommarsemester så mycket jag bara kan! Äääälskar värme och sol, och i år, med GI-kosten mår jag väldigt bra också! Inget svullet/pirrigt/domnigt i händer och fötter, som jag fått förr om åren när temperaturen stigit över 22 grader. Grannens pool har provbadats, så nu är min poolönskan ännu större, men i vattenbristtider är det inte läge att skaffa och fylla en pool också. Inte för att vi märkt av bristen på vårt vatten, men dumt att chansa.

3 COMMENTS

  1. Vi har några jättefina gamla kaffeburkar i garaget från Blå Mocca, tyvärr så är de fyllda med oljiga skruvar och sånt, men jag tror de går att snygga till så att de går att ha i köket i alla fall. Älskar gamla burkar.

  2. Åh, läcker burk!!

    Hittat några nya burkar annars?

    Blev så inspirerad av socker och pepparkaksburkar här….är så snyggt jmf med alla fula plastburkar man haft genom åren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.