Strandad organisation av stämplar

Jag börjar med att visa något jag är grymt nöjd med!

Ni kommer kanske ihåg min bandförvaring? Nu har den plattats ut på en specialdesignad (=tillsågad) skiva med en liten stödlist och står lutad mot en tidigare tom bokhyllegavel.

Jag har häftpistolat fast några av boxarna, och mer behövs inte eftersom de inte väger särskilt mycket, ens med band i. Skivan däremot vägde en del *ufffh*

Jag invigde förvaringen på Vishets-LOs, där jag lyfte upp LOn och valde band på min bandvägg efter färgerna på LOn, sedan är det bara att plocka med sej rätt byrålåda, klippa en bit band och stoppa tillbaka.

Mitt strandade projekt då. Jo, den evinnerliga stämpelförvaringen… Jag har varit nöjd med laminerade A4or i hängmappar länge, men enda anledningen är att jag aldrig använder stämplarna längre. Nu börjar jag vilja rensa, städa och använda stämplarna jag vill ha kvar, och då vill jag har en universell förvaring som fungerar. Men det kör ihop sej direkt, eftersom jag tänker tema istället nu. Mina Biltema-kuvert som blivit Rustalådor, som är fulla och behöver annan förvaring eller fler?? Då pratar vi scrapstämplar i första hand. Men nu är scrapstämplar och motivstämplar-gränsen inte heller särskilt tydlig längre, plus att en helg med Sannas massproducerade kort gjorde mej riktigt sugen på motivstämplandet igen…

Jag hade en plastbox med nyköpingar, typ Easers journaling, foamade men ej förvarade. Det är inte optimalt att ha stämplarna så, eftersom stämpeln under trycks in i foamet upptäckte jag. Jag flyttade fram en lamineringsapparat för en halv evighet sedan, som sommarspindlarna nu hade bestämt sej för att bygga bo i vilket, de bittert fick ångra när jag brassade igång den igår…

Jag hade nästan bestämt mej för "CD-storlek" och kartoteksvarianten i en snygg tygklädd CD-box jag har. Så nu är några monteringskort i den storleken gjorda. Men nu vill jag i möjligaste mån ha kvar original-paket/etiketter och liknande, och de nya söta Pink Paislee-clearstampsen jag fick förra helgen var för höga. Rhonnas swirlisar är både för breda och för höga i sitt A5-format, och då är de så tidiga att det var före AutumnLeaves började med sina snäppaskar. Och snäppask-autumnleavesen går överhuvudtaget inte i närheten av en CD-boxförvaring.

Så nu är jag tillbaka vid det praktiska i A4-formatet iallafall (?? kanske??), iallafall sålänge jag inte köper 12×12-clearstamps! A4 är praktiskt för att det är stort och bra, men det är opraktiskt för att förvaringsboxarna till A4 blir så stora och otympliga! Pärmar har jag funderat på, men förkastat, för jag har så jäkla mycket pärmar ändå, och jag har aldrig gillar någon av mina testade pärmförvaringar för pyssel hittills. Jag får fundera vidare, så jag avbryter min stämpelförvaringskonvertering… =OD De oförvarade stämplarna fick iallafall laminat att bo på.

Annica har inspirerat en hel del med sin OOO, som är en variant av mitt tänk att samla lika saker med lika saker. Om jag kikar på hur jag scrappar så väljer jag först papper och smackar på foton och papper i någonslags design. Sedan är det dags för dekorationer, journaling och rubrik, där någon av grupperna ibland stryker på foten, antingen för att det inte fick plats (tänkte inte på det) eller att jag inte orkat plocka fram eller leta upp något.

När det gäller bokstäver skulle jag egentligen vilja ha alla varianter i en stoooor box, som man bara grävde runt i! Nu har jag lite koll på "det gamla vanliga" och sträcker mej enkelt efter Thickers-kuvertet om jag är sugen på det. Men bokstäver är en så viktig och rolig bit, att jag har väldigt mycket olika (och nu tänker jag inte ens på pappkassen full med Biltemakuvert med foamstampsalfabet….). Det har med tiden blivit 3-5 kuvert och boxar att leta i, vilket funkar hyfsat, men inte är helt optimalt. Det jag gillar är att det är lättpackat när jag ska iväg. Bara flytta det från backen ner i XXLen, och likadant när man kommer hem igen. Plus att det är lättstaplat på min vänsterzon när jag pysslar… Men det hade ändå varit kul att ha en stor box att gräva igenom efter den perfekta titeln. Nu brukar jag välja snabbt och platt och enkelt – mina QK-alfan blir alltså stående och dammar, även om de är snygga och bra!

3 COMMENTS

  1. Snyggt med alla banden framme sådär! Det där med stämpelförvaring funderar jag också på, men har inte kommit fram till någon optimal lösning ännu.

  2. Läste ditt förra inlägg också – om pappershanteringen och jag fick lite dåligt samvete där. Jag har tidigare varit jätteduktig på att sortera i färgordning, och en grupp som jag kallar "temapapper" som är papper för jul och såna grejjer, väldigt speciella. Men sen vi flyttade har jag köpt mer och bara lagt i en hög, och där är det allt möjligt blandat. Inte så jättebra, för jag har noll koll på vad jag har för papper längre… kanske blir ett projekt för en regning semesterdag…

    Tack för inspirationen om hur du förvarar ditt scrap-material – man behöver få en knuff ibland!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.