Lite frågor knyckta hos Virre

1. Hur gammal är du om fem år?
42

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Magnus

3. Hur lång är du?
159 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Hmmm…. kollar på rätt mycket film på TV som är allt annat än minnesvärda alla… Men den engelska deckaren igår får nog räknas som film, vad den nu hette… Äsch, på bio var det SATC iallafall! Har även sett Indiana Jones på bio (snark) nyss och har Narnia och Mamma Mia på önskelistan. Sedan köpte vi en hel hög med dvd-filmer på Tosia att ta till om TVn tryter…

5. Vem ringde du senast?
Johanna, men hon var inte hemma

6. Vem ringde dig senast?
hmmmm… Måste ha varit Ilona på Skaparlusten, om man inte räknar Johanna som snackade med Magnus om vår tisdagsdejt…

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Floss vira vira vira tror jag det stod, fast det var ett MMS. Nä förresten jag fick en paketavi efter det så jag ska snart iväg och hämta mitt pulver till smoothiesarna!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Jag ringer sällan folk nuförtiden, även om jag är en glad maratonpratare. Men jag har inga maratonpratande vänner kvar *fniss*. SMS slänger jag iväg en rätt stor mängd, så svaret får väl bli det iallafall.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta

10. När såg du senast din mamma?
Oj, jag minns inte…. Dom var här nångång i höstas har jag för mej. Men vi pratar rätt ofta i telefon, utom nu när dom är i stugan…

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du i dag?
Steg upp vid 9, men hade varit vaken ett par vändor innan dess, och lyssnat på galopperande kattungar under sängen och grävlingar i kattlådorna och…

13. Vilken är din favoritjulsång?
Have yourself a merry little christmas med Judy Garland.

14. Vilken är din favoritplats?
Hemma

15. Vilken plats föredrar du minst?
Vägarna genom de småländska skogarna, som man verkar vara tvungen att ta sej ihenom var man än ska när man bor här (utom när man ska till Skåne).

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Här

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Jag hade en återkommande dröm där jag såg ljuset strila genom persienner så fönsterna var alldeles randiga. Samtidigt var det någon som rabblade obegripligt något som jag borde förstå. Jag tror drömen började under någon feberyra, och var så otäck så den hängde sej kvar "länge". Annars minns jag inte att jag var särskilt mörkrädd (inte som min bror!!), men jag gick gärna ner till föräldrarna ändå en period. Ett tag var jag fruktansvärt rädd för att jag skulle vakna och behöva kräkas också (efter nån plågsam maginfluensa) och sov med en spann bredvid sängen säkert ett halvår för säkerhets skull.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Kattungarna

19. Hur stor är din säng?
140 cm, vilket funkade alldeles utmärkt till bara oss två gostroll, men när Greta flyttade in började det genast bli trångt – särskilt när hon ska ligga på tvären och sträcka ut sej… och nu kan man vakna med två eller tre kattungar i sängen också. Himla myyysigt!

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Ja, men den bärbara är en gammal skrutt från 2001 som bara får tjänstgöra på resor och som reserv.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
2

23. Hur många landskap har du bott i?
2 om man inte räknar mina tillfälliga boende på Öland (flera månader sammanlagt på Ottenby), i Lindesberg (10 v) och utanför Umeå på en liten ö.

24. Vilka städer har du bott i?
Helsingborg, Lund och Karlskrona

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota om jag kan.

26. Är du social?
Försöker, men det är en dålig kombination med blyg.

27. Vilken är din favoritglass?
Haägen-Dazs macadamia brittle

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Brylépudding

29. Tycker du om kinamat?
Ja, men jag är sån där cappriciosa-tjej som alltid beställer fläsk med bambu… och gärna stekta nudlar till. Friterat fixar jag fortfarande inte, efter den ovannämnda maginfluensan som föregicks av friterade räkor… *huva*

30. Tycker du om kaffe?
Ja, sedan ett par år. Slutade med socker för ett par månader sen när jag började GIa, men vill fortfarande ha mjölk i.

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe eller vatten nu.

32. Sover du på någon särskild sida?
Är jag själv sover jag över hela sängen, annars är höger min sida, och det är inte jag som bestämt det. Jag fick bara ligga på den axeln på sambon, annars var det konstigt, så den placeringen blev permanentad om man vill somna gosigt…

33. Kan du spela poker?
Nä, inte om jag slipper.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Absolut!

35. Är du en beroendemänniska?
Njae, jag tror inte jag har såna anlag direkt.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Inte känner, men vet en scrappare som delar min dag – Hönan.

37. Vill du ha barn?
Ja, kan tänka mej det.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska.
Förstår tyska hjälpligt, men kan inte prata själv (man fick ju aldrig konversera i skolan…)

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, efter en olycka där jag fick hjärnskakning.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Båda! Drömmer om en pool hemma, så man slipper åka iväg och njuta av sommaren med badplats nära för svalka.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Förvaring =OD

42. Äger du dyrbara smycken?
Nope.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Oj, hur många får jag skriva? Bara ett… då väljer jag…. Roomservice för tillfället. Har hittat gamla repriser som jag inte sett eftersom vi inte fått 5an förrän nyligen.

44. Kan du rulla med tungan?
Japp

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Tja en av anledningarna till att jag trivs så bra med Magnus är att vi har så roligt ihop. Inte så vi ligger och rullar oss i asgarv dagligen och stundligen, men vi har samma humor och skrattar åt samma saker. Så det är svaret om det ska vara någon jag känner.

46. Sover du med gosedjur?
Nä, har nog aldrig gjort. Möjligen för att man "skulle". Jag hade favoritgosedjur i mängd, men de var inte snuttisar nödvändiga för sövandet vad jag minns.

47. Vad har du för ringsignal?
Nån plångelång-melodi som låter som hissmusik…

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja, min första klänning.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Äpplen på ett vattenglas

50. Flirtar du mycket?
Ja, så ofta jag kan!

51. Kan du byta olja på bilen?
Nu hörs det väldigt dåligt här….

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, och jag är sån där moraltant som tycker man ska hålla de hastigheter som står på skyltarna. Därmed inte sagt att jag aldrig kört för fort. Det händer såklart, men väldigt sällan "med vilje" och det känns aldrig bra när jag håller 100 på 90-väg eller så… Det dumma är att det brukar hända när jag "bara vill hem" eller liknande och oftast är supertrött och redan trafikfarlig… Så jag borde verkligen sluta med det också!!

53. Vilken var den senaste boken du läste?
4e boken i Damernas detektivbyrå-serien i mp3spelaren. Håller på med en Maria Keyes nu. I bokform håller jag på med Smör i brunnen.

54. Läser du någon dagstidning?
BLT när jag orkar. Inte dagligen.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej, men en massa scraptidningar och Hus&Hem

56. Dansar du i bilen?
eeh… nä?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P4 i morse, kanske hörde lite megapol när vi körde till och från båtplatsen.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
troligen en shoppinglista…

59. När var du i kyrkan senast?
Det minns jag inte… på dop ifjol kanske? Springer inte dit särskilt ofta, hedning som jag är.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Tänker länge länge och får nog svara min klassis Lena Jarring som var vår biologilärare. Det var då mitt biologiintresse sprattlade igång på allvar. Fast det är klart jag gillade Bertil (sv-eng, alltid ett skratt i ögonvrån) och vår so-lärare, hette han Peder?, också. Ojojoj, det var längesen!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Det tror jag man får fråga mina föräldrar om, eftersom vi var campare när jag var riktigt liten. Det kändes då som "hela somrarna", men det var kanske inte det. Vi hade ingen permanentplats på camping eller så, men kuskade runt vägarna på väg till norrland, var på orienteringstävlingar m.m. Sedan följde ett liv med scouterna i ett femtal år med en del tältande, boende i vindskydd och skärmskydd och friluftslivet fortsatte även efter det med en hel del kanoting. Vi var t.ex. ute en helg runt första mars en gång för att kolla på orrspel och då var det så Dido slog nosen i vattenskålen på morgonen i skärmsyddet på Skåneleden. Skulle gärna frilufsat mer även idag om det inte var för att jag nog skulle dö i kroppen av att försöka sova på marken…. Men med en ordentlig luftmadrass så! Jag var ute en vecka och kanotade med Johan den sommaren jag fyllde 19 – vi hörde nattskärra natten till min födelsedag när vi låg i vindskyddet på "lingonudden". Enda gången i mitt liv jag hört nattskärra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.