Blandad kompott

Så här härligt kan man ha det en klar höstkväll på promenad med ljudboken nere vid havet. Plåtade lite med mobilen för att föreviga.

Jag har även fått en del hundsällskap på mina prommisar senaste tiden – alltid lika roligt! Jag känner mej hedrad att få vara delaktig i dessa mysiga vovvars liv!

Detta är blandisen Viska, som jag går ut med när familjen har långa dagar. Hon är otroligt smart och trevlig, och vill helst leka med bollen hela tiden. Det är lite vall i henne också, vilket är fascinerande att se vid stora öppna fält, gärna omgärdade med stenmurar. Då går hon in i vall-mode direkt, och man får bryta hennes tankar innan hon drar iväg för att leta upp en lammskock att valla. =OD Har ofta sällskap med hennes matte och hundsambo Corado (pudel) också, och då tittar jag och lär mej deras hundkommandon och lekar och träning som jag kan använda sedan för att stimulera på våra promenader.

Jag är väldigt inspirerad av Cesar Milan, Victoria Stillwell och i viss mån Jan Fennell när det gäller hundkommunikation. Viskas matte är gammal brukshundsklubbar som har blivit mer andlig med tiden. Hon intygar att mjuka kommunikationsstilen och den energipedagogik Cesar lär ut funkar mycket bättre och ger både lydigare och gladare hundar än den gamla militäriska fy och nej-stilen. De enda hundar som är svåra att lära sitta är gamla hundägare som är för inkörda på det gamla tänket och inte vågar tro på att man kan uppfostra en hund utan att ryta "FY" åt den 13 gånger om dan…. Jag kan bara konstatera att det är väldigt krävande att utstråla rätt ledarenergi, och det kräver massor med träning. Men när det funkar funkar det klockrent! Hunden snappar direkt, och är med på noterna.

Är du nyfiken på att prova du också? Börja med att se hur ni tar er ut genom ytterdörren när ni ska gå på promenad. Cesars sätt är att ha hunden lugn och lyssnande sittande kopplad innanför dörren. Man ska kunna öppna dörren på vid gavel, utan att hunden far ut och iväg. Hunden lyssnar på dej och litar på att du har rätt. Bara se till så hunden inte är "tjoho, vi ska på promenad, hoppistudsi!!". Sedan är det du som bestämmer när promenaden börjar genom att bara börja gå. Hunden kommer att följa efter och automatiskt "gå fot" så länge du klarar av att hålla din "ledarhundsenergi" påslagen. Ledarhunden kommer såklart spontant när du tränat mycket, men i början behöver både du och din hund träna. En ledarhundsmänniska sträcker på ryggen, bröstar nästan upp sig lite också, och är lugn och självsäker.

Nog med hundprat.
Vidare i kameratömningsbilder.

Detta är Mios hallbänk jag snackat om tidigare. Ville bara visa bilden, men jag tror inte det blir en sån här, varken för priset eller färgens skull + att lådorna inte är "löstagbara backar".

Den här lampan "kristallkrona goes modern" gillade jag skarpt. Magnus var inte lika exhalterad tyvärr…
Vi letar vidare efter lampor. Svårt när man inte vet vad man vill ha riktigt.

Jo, lampan bakom i Heroes är dödsläcker! Skicka den tack!

I den andra kameran fanns en närbil på min "elefanttunga" som blommar. Återknyter till ett krukväxtinlägg för en halv evighet sedan.

Nu är det TVdags!
Har förberett för kattrapport och lite scrap o.d. också. Får se när nästa inlägg hinns med! Man vet aldrig vad det blir 😉

4 COMMENTS

  1. Men duu, har inte gått någon bloggrunda på en halv evighet o när jag kikar in här så ser jag att du har gjort exakt samma sak som mig idag. (Fast min promenad var efter älven)Underbart vackert och solen värmde i ansiktet. Fotot med dig är helt underbart, varmt ljus och leende. Kram vännen!

    Hälsn. Smulan som nu babysteppar åt rätt håll och har smygit sig tillbaka ut på nätet en sväng 😀

  2. Den där hallbänken var jättesnygg! Synd att Mio är så dyra bara. Man hittar ju mycket fint där, men priserna är lite häftiga för min smak faktiskt. Vi köpte hatthylla och skoställ där, och har dregglat över några soffbord, men de kan ju som sagt konsten att ta betalt för grejjerna :S

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.