Färger gör mej glad!

Jag älskar färger, och har länge fascinerats av vad de utstrålar och skapar för känslor hos oss. För snart 10 år sedan blev jag varse att vi inte bara ser färger, utan även "känner" dom, när jag upptäckte att jag ser auror, som består av färgenergier som inte uppfattas av det medvetna ögat. Detta är inget jag predikar, försöker sko mej på eller ens försöker förstå särskilt mycket, jag har bara accepterat att det finns, och att färger säger så mycket.

Det har även gett en annan syn på våra djur och hur de uppfattar färger. jag tycker det är spännande när människor konstaterar att vissa djur är färgblinda, utan att egentligen veta att det är så, eftersom de inte kan se genom deras ögon och inte vet helt säkert hur djuren uppdattar omgivningen. De vet bara att djurens fysiologi är annorlunda, att de kemiska reaktionerna som styr djurens syn är annorlunda, och kan anta dittan och dattan utifrån detta. Så typiskt mänskligt att stoppa in allt i små, väletiketterade fack, slå ihop armarna över bröstet och nöjt konstatera att då var det klart… =OD

Men det är så mycket vi varken vet eller förstår, och så mycket vi har med oss som sanningar, där det kanske finns 114 dimensioner och vinklar till som kanske också kan vara sanna, fast ingen har kommit på det än eller tänkt på det helt enkelt. Visst är det en fascinerande tanke? Jag är fullkomligt övertygad själv om att det finns massor med färger i djurens värld, även om de inte har fysiologin som uppfattar dom på samma sätt som vi gör. Någon som kommer ihåg filmen Mask med Eric Stoltz (och Cher), som visar blinda Laura Dern var rött och blått är med hjälp av varma stenar och bomull (kall bomull?)? En ganska tänkvärd vinkling.

Med aurakikande och förklaringar av våra chakran, som är hormonella energicenter i kroppen har även följt ett intresse för hur vi tolkar utstrålade färger. Vet ni t.ex. att vi får en rosaskimrande aura när vi är förälskade? Detta har gett uttryck som att sväva på rosa moln, och det finns en färgenergiförklaring till det. Exakt hur det fungerar med energier som syns och energier som inte syns med ögat, det begriper inte jag. Det där med fysik har aldrig varit min grej. De olika chakrana har olika grundfärger när du är i balans, men det är sällan man är en snygg regnbåge från rot till krona. Det finns alltid någon obalans som har bytt plats på några färger – fullkomligt normalt, och utstrålar både din personlighet och din tillfälliga dagsform. Färgerna har olika symbolik, och dessa färgsymboler har följt med även till vardagssymbolik, som att gult utstrålar självsäkerhet och självkänsla. En känslig färg att sätta på sej om man som kvinna ska gå på anställningsintervju hos en 40-talistgubbchef – de brukar inte fixa starka, kompetenta och självständiga kvinnor, och har du då dessutom GULT på dej är det helt kört. 😉

Grönt och rosa är kärleksfärger, som man mår bra av att omge sig med – jag klär mej ofta i rosa och grönt i kombination och upptäcker det efter ett tag. Det är när jag jobbar mycket med självkänslan, att älska mej själv och min omgivning, sprida kärlek osv. Omedvetet tar jag färger på mina kläder till hjälp för att förstärka utstrålningen. Blått visar öppenhet och kommunikation (och är en bra färg för anställningsintervjuer och möten med nya människor, om vi ska fortsätta på det spåret). Rött är en annan känslig färg, som både har starka negativa betydelser och starka positiva. Lust och åtrå och energirik står på positiva sidan medan ilska, irritation och i viss mån styrka är negativa energier. En skada på en kropp lyser illande röd runt skadan/värken/smärtan.

Tihi, allt detta svamlet skrev jag ihop bara för att få visa de läckra färgglada datorerna!
Vad gör ni idag?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.