Kaffe kaffe

Den här kom med posten igår. Magnus hade ropat in den på Tradden som överraskning till mej, eftersom jag börjat sörpla te på kvällarna och ville ha en egen vattenkanna. Vi har induktionshäll, och då går det lika snabbt att värma vatten där som med en vattenkokare, därav lantpanna. Den var i absolut toppskick! Tror inte det ska i något kaffe i den dock – det duger vår gamla, nästan lika fina rostfria kaffepanna bra till.

I helgen var vi iväg på resa och övernattade på fredagen hos Karin. Svante visade ett av sina loppisfynd, och tror ni inte han lyckats hitta just den sorts kaffeburkar jag samlar! Alltså Zoegas. Jättekul att se att dessa burkar finns, så kan man samla lite mer "aktivt" när man vet vad man letar efter. Passade på att plåta dom!

Jubileum 1961

Magnus undrade om vyn var något känt. Jag hade inte reagerat innan, men när jag studerade bilden på burken kunde jag konstatera att det är utsikt från landborgen ner mot Stortorget nångång runt förra sekelskiftet. Syns inte alls tydligt här… Men gamla rådhuset står kvar och nya rådhuset är inte byggt, så det är före 1902. Eftersom Stortoget inte är rakt nedanför utan ute till vänster i bild tror jag inte fotot är taget uppifrån Kärnan, så tornet var kanske inte renoverat än. Bilden är kanske rent av från 1886 när kaffet grundades enligt locket? Jag har den kanske i mina Helsingborgssamlingar…

Jag lägger inte ut mina mässinköp, för de var ganska tråkiga. Mest en massa bokstäver bara =OD

4 COMMENTS

  1. Vilken otroligt fin kanna! Nu blev jag riktigt ordentligt avis! Kanske läge att hålla koll på tradera och se om man kan hitta nåt sånt! Drömmen är ju även en kanna med tvättfat i sån emalj, såna är ju så enormt fina!

  2. jag vill se inköpen ändå ;)…kanske kan jag få se något till helgen för visst ska du till träffen?

    Vad duktig du är med Gi, jag har oxå börjat igen +att jag har köpt ett träningskort..äntligen får mna ändan ur vagnen…

    ha det gott!!

    Kram Linda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.