Bokslut 2008

Hittade detta hos vännen Virre och tyckte det var bra och tänkvärt!
Knyck den gärna!

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
La om mina matvanor och lyckades hålla dom. Började promenera och fortsatte med det regelbundet!

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2009?
Jag brukar inte ge några nyårslöften, och har ingen särskild anledning till varför inte. Men jag brukar nog fundera igenom hur året varit och vad jag vill göra med det nya året, eftersom det är en naturlig brytpunkt. Däremot är jag ganska bra på att börja här och nu med projekt jag vill genomföra, så då behöver jag inte vänta till måndag eller årsskiftet eller…

Fick någon i din närhet barn?
Ja, med nöd och näppe. Åsså Greta förståss! Underbara kiseungarna!!

Dog någon i din närhet?
Ja, många kära djur försvann ur min vänskapskrets, och vänner förlorade familjemedlemmar – det var ett sorgligt år på så sätt.

Vilka länder besökte du?
Danmark… Helsingør då…

Vad skulle du vilja ha 2009 som du saknade 2008?
Ännu mer socialt umgänge – vi tränar stenhårt på att bli bättre på det, men dom där jäkla tummarna!! Man är sån hemmaråtta – men nu har vi iallafall möjlighet att bjuda hem folk, för vi har nånstans att sätta dom!

Vilket datum från 2008 kommer du minnas, och varför?
29 februari – då friade jag. 1 juni – då födde Greta sina ungar.

Vad var det största du åstadkom?
10 kilos viktminskning och mycket bättre hälsa!

Vad var ditt största misslyckande?
Scrappizkraschen utan backup (som vi hade betalt för). Mitt ansvar även om det inte var jag som felade.

Vems beteende förtjänade att firas?
Evalena som alltid peppar och stöttar och säger rätt saker! Virre som håller mej sällskap på kontoret. Även om vi inte babblar 8 timmar om dan, så finns hon ändå nästan alltid där för det där vardagspratet man saknar när man sitter och jobbar själv. Magnus som bara blir bättre och bättre för varje dag som går – fortfarande lika tokkär, och för varje annoying olat-sida som dyker upp kompenseras det med något positivt och utvecklande på andra hållet, så jag tröttnar aldrig på vårt förhållande!

Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Det vill jag inte hänga ut här på bloggen. Jag kan däremot reflektera lite över ledsenhet och besvikelser och ilska. När det händer – för det är klart att det händer – kan jag nästan alltid reflektera över det och kommer oftast fram till att jag triggats igång av något som har mest med mej själv att göra. Ofta blir jag t.ex. väldigt ledsen eller besviken på något eller någon för att min första reflexkänsla varit att jag inte duger. Att något jag gjort inte räckte till, eller att jag inte gjort tillräckligt, varit tillräckligt osv. När man ser det så är det mycket enklare att hämta sej från ledsenheten eller besvikelsen, för JAG vet ju att jag gjort så gott jag kunnat och mitt bästa, men att jag ständigt är rädd att någon annan ska tycka att det inte var tillräckligt. Det är JAG som tror att jag inte räcker till, men det är också JAG som vet att jag gjort vad jag kunnat. Det har väldigt väldigt sällan med personen som gjort mej ledsen eller besviken att göra. Och när det har med personen i fråga att göra är det oftast inte mitt problem det handlar om, utan ligger hos den andra, och då är det bara att släppa det. Vi gör alla vårt bästa utifrån de förutsättningar och livsperspektiv vi har. "There are no perfect people, only perfect intentions."

Var tog det mesta av dina pengar vägen?
Eftersom jag är företagare måste jag nog säga "dom fick Skatteverket", men jag säger det glatt och ödmjukt. Jag betalat gärna skatt, även om jag gärna varit rikare. Dom pengarna jag fick behålla gick mest till mat, någon kortare mysresa och lite scrapsaker.

Vad gjorde dig jätte-, jätte-, jätteexhalterad?
Förlovningen! Kattungarna (IGEN!)

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2008?
Men jag är ju sååå dålig på nutidsmusik eller musik överhuvudtaget nu för tiden… Drämmer till med Just a minute med Rongedal, eftersom den gjorde mej glad och var tokbra när den kom! Såg den lajv i Hoglandspark på allsången i somras också.

Bästa filmer 2008?
Hmmm… har jag varit på bio? Såg Arn och Mamma Mia vet jag iallafall, och av dom vann iallafall Arn. Jo, Mamma Mia är bra, men jag är för mycket klassisk ABBA-fan för att ta den till mej fullt ut. Men det var längesen jag blev riktigt riktigt exalterad över någon film – var nog Titanic senast eller något… Minns att jag inte var talför på en timme eller något efter att jag sett Alive också – inte för filmeffekterna som var ganska usla, men den var väldigt gripande första gången man såg den och stort på en bioduk förhöjer alltid känslan.

Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Rest och träffat vänner! Men jag avskyr ju de ökända småländska skogarna som ligger mellan mej och alla godingar!

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Just nu fryser jag om fötterna trots raggsockar, så jag blir tokig. Frysa är inte kul, så jag säger frysa. Jag har inget bättre att komma med!

Favorit-TV-program?
Ojojoj, här var min fråga! Jag ÄR TV-oman…
Inredningsprogram i alla former: Simon&Thomas, Timell, Roomservice, Koja å slott är såna som helst inte missas. TV-serier utan inbördes ordning: ER, House, Greys, Bones, Medium, Desperate, Weeds
Doku-designgrejer: Project Runway, TopModel med Tyra
Jag har sääkert glömt något.

Vilken var den bästa boken du läste?
Andra år hade jag sagt att jag inte läser, men i år kom jag igång med läsningen ordentligt – tack vare mp3-spelaren och mina promenader. De böcker som tog mej mest var nog Millenium-trilogin. Det snurrade på bra i skallen av dom. Om det sedan berodde på att jag började med dom ska jag låta vara osagt. Bra är dom iallafall. Gillade även Marian Keyes Är det någon där?. Jag gillar lite humoristiska vardasskildringar med skruv. Lite koko får det gärna vara – det ser man på mitt tv-seriesval också där DH och weeds är ärkeexempel på denna "stil".

Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade kalas i trädgården och fick min första riktiga sockerchock efter flera månaders GIande.

Hur skulle du beskriva din stil 2008?
Laid-back – jag är tillfreds med mitt liv, trivs och är lycklig.

Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Magnus kärlek och Evalenas coachning… Men seriöst hade jag inte så nära dit i år som andra år…

Vem saknar du?
Johanna, fast vi träffas då och då. Men det blir ju aldrig som på Lunda-tiden igen.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Lotta, som jag jobbat med i Sz-bloggen länge och äntligen fick tillfälle att träffa i höstas på mässan!

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2008:
Socker är gift. =OD

Lärde du dig något nytt under 2008?
Ja, jag har börjat kursen i Digital bildhantering, och lär mej massor varje lektion. Är självlärd på Photoshop, så jag har länge saknat dom där riktiga grunderna!
Sedan lärde jag mej massor om mej själv, men det skulle blivit en hel roman, så det skippar vi. Jag fläker ut mitt inre lite måttligt bara… =OD

2 COMMENTS

  1. Ja, jag har ju fastnat i att göra rätt så enfärgade layouter nu. Det som jag kommit på, som börjar göra att jag undrar hur det är fatt med mig, är att jag på något sätt har så lätt att göra layouter som inte har några mönstrade papper alls. Jag har sett många utmaningar som handlar just om att inte använda mönstrade papper, men för mig är det nästan enklare att inte göra det… konstigt på nåt sätt…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.