Bröllopet – några bilder

Jag tog inte en enda bild själv denna dagen, så jag får använda andras bilder för att visa er resten också. Lite kik på dukningar och några av porträttbilderna m.m. Jag har försökt ladda upp dom i en dryg vecka, men trott det varit fel på blogg.se. Nu visade det sej att bilden jag skulle ha först var sketatung, och om jag bara krympte bilderna innan uppladdning funkade det bra…

Vi försöker få någon ordning på fotografering, vind m.m. Slöja i storm är ingen höjdare…

Sotis var nykommer till oss när det var dags för bröllop. Han hade bott hos oss knappt en vecka. Större delen av dagen tillbringade han i famnen på min brorsdotter Maja. Ungefär som han var van ”hemifrån” sitt gamla hem…

Jag ville dricka lite bubbel före vigseln, men fick rådet av den sköna prästen att ta en whisky istället, så slapp jag bli nödig… Perfekt bild, jag ser riktigt lurig ut… haha….

Vår underbara fotograf lyckades ta såna pärlor till bilder i reportagestil! Vi tänkte inte på att Malena var där och smög runt om oss, och det är dom här bilderna som har blivit mina favoriter – jag har svårt att välja ut en som är bäst, och det behöver jag tack å lov inte heller! Här står vi i hallen, på väg ut till vigselakten i trädgården. Alla våra gäster står redan och väntar. En sista stund för oss själva.

Den här bilden och ett par till genom syrenen tog min brorsa. Denna suddiga är en favorit! Det enda ni får se från själva akten.

Fast ni kan få se en av kyssarna också – folk var ju inte med med kamerorna!! =OD Denna tog också brorsan, och jag älskar Magnus skrattrynkor vid ögonen, bladskuggan på kavajen…

Risregn! Och nej, fåglar dör inte av bröllopsris…
Jag trodde aldrig jag skullke se fånig ut på riskastarbilder – man vet ju att det ska komma liksom. Men reflexerna gjorde att man både asgarvade och duckade för varje skur. Jättemysigt! Kärleksregn! Morsan stoppade en handfull innan för nacken på brudgummen och i urringningen på mej också vid omfamningarna efteråt – funny funny… =OD

Laddat för mingel! Våra duktiga hjälptjejer hade dukat och gjort så himla fint i tälten! Jag lämnade över ansvaret helt till dom, hade bara ställt fram backar med lämpligt material.

Eftersom vi var ute i tält valde vi värmeljus-varianten, som jag blivit så inspirerad av på nätet. Glasen shoppade jag för en 5a styck på loppis…

Hela dukningen. Det blev ett klassiskt bröllop med u-bord och brudbåge. Jag funderade på olika alternativ, men detta kändes enklast. Och om maken nu ville ha präst för att det skulle ”vara på riktigt” kunde vi ju lika gärna köra dukning på klassiskt vis också! Vi valde att ha barnbordet runt och för sig själv, så att kidsen kunde smita ifrån när dom kände för det, och slapp sittningar med långa tal osv.

Den här bilden tar jag med för att jag strålar av lycka, och för att ni ska få en hyfsad bild av mitt omträdda pärlhalsband. Jag blev jättenöjd med hur det blev, med sina peridotpärlor infällda bland de äkta pärlorna.

Ännu en ögonblicksbild som är så skön! Magnus blick på mej är oslagbar!! Kärlek och lycka!!

Bild på våra ringar. Min ring har 3 runt infällda stenar. En briljant i mitten och en peridot på varje sida. Love it!

Kaffebordet. En skånsk brud MÅSTE ha en spiddekaga på bröllopet, även om hon (tyvärr) inte äter det själv längre. Skulle nog dö av sockerchocken. Den var inte lika vacker dan efter när resterna, ihopsjunkna i en seg kletig hög, skulle ner i en sopsäck…

Så här blev skossingarna! Blev så nöjd!!

Viktig hållpunkt i traditionella festen – gemensam tårtskärning. Min ögonskugga är fortfarande i skick! Helt fantastiskt! Smink brukar ramla av mej på två röda annars, och det var ju ingen kylig dag heller. Rekommenderar min svägerska som sminkös!

Brudvalsen tog vi inte så allvarligt på. Mitt stora problem med dans är att jag vill föra. Jag får anstränga mej för att slappna av och låta mannen föra. Det går ganska bra. Vi hade inte tränat innan alls, det var liksom ingen idé, och inget vi la någon större vikt vid. Men vi ville iallafall bjuda på en brudvals. Lite får man bjuda på! I en ojämn gräsmatta. Med klackar som sjunker ner i gräset. Och en klänning som är åt helv-te för lång och dan. Helt fantastiskt att vi tog oss runt och stod på benen efteråt båda två! Svärmor fick en bild på när Magnus hoppar undan från mitt släp bl.a. =OD

Gäster, fest och tal m.m. behåller jag för mig själv. Vi fick skjuts av grannen till vår svit på Ronneby Brunnshotell en bit in på natten. Det var en konstig känsla att komma dit och alla log, gratulerade, vinkade och hejade. Det tog ett tag innan jag kopplade att dom kanske kunde gissa att vi gift oss nyss, när vi kom där brudklädda… Men det hade varit en lång dag, och lite bubbel hade nog satt sej också till slut….

Vi hade en alldeles fantastisk dag, och det är ingenting jag hade gjort annorlunda om jag skullat göra om det! Jag kan bara rekommendera alla att göra vad som känns bra för er, strunta i vad andra säger om vad man ska och inte ska, bör och inte bör – och framförallt ta hjälp av folk ni känner och litar på, och betala lite extra för att slippa en massa onödigt jobb för era nära och kära! Jag hade inte velat se mamma stå och diska halva natten, eller stressa med maten innan (även om hon säkert gärna hade gjort den biten, kalaskokerska som hon drömmer om att vara). Magnus mormor var helt chockad dan efter när jag plockade disken rakt ner i backarna, odiskad och dan – hon trodde vi skulle ställa oss och diska den det första vi gjorde när vi kom hem…

8 COMMENTS

  1. Så fina ni är! Din make ser så härligt MYSLYCKLIG ut med sina fina skrattrynkor, och sista fotot på dig där du dricker bubbel är helt makalös – så vacker du är! Gratulerar så rackarns till vad som verkar vara en underbar dag och en fin början på ett härligt liv som gifta! 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.