Dag 07 – Vad är kärlek?

Dag 07 – Vad är kärlek?

Jag tänker i första hand på kärleken till min man och hans kärlek till mig. Jag känner mig lugn och trygg och ”hemma” med Magnus, och har gjort det från allra första stund. Att vara i hans närhet är det min kropp väntat på hela livet ungefär. När jag tittar på honom blir jag varm i magen och känner hur alla spänningar släpper.

Sen har vi kärleken för resten av familjen – katterna. Sotis har knyckt så stor del av mitt hjärta att det nästan gör ont ibland. Han har så många fantastiska sidor och ger så otroligt mycket varenda dag + att han luktar så vansinnigt gott! Greta kommer alltid att vara min älsklingssnorpa, även då hon har sina drama queen-perioder och ska skruva till allt i huset och testa gränser. Ibland vill man bara krama båda skruttarna hårt, men det är ju ingen poppis-aktivitet hos en katt. Man får vänta tills de söker kel helt enkelt.

Jag känner stor kärlek till min övriga familj också, som ni sett i mina tidigare inlägg. Jag fick jobba rätt länge på att hitta en vuxen relation till mina föräldrar och inspirerades en del av makens relation till ffa sin mamma, som ju bor nära oss hela somrarna. När jag tänkte på det var det egentligen inte så konstigt att jag och mina föräldrar aldrig riktigt lärt oss vara vuxna tillsammans, eftersom jag flyttade hemifrån och i stort sett rakt ner till Lund och studentlivet. Där blir man väldigt kluven och har flera ”hem”. Man åkte ofta ”hem” till föräldrarna, där man ju inte bodde, på helgerna och föll automatiskt in i ”tonårsdotterrollen”, blev obstinat för minsta grej och klarade inte många timmar innan det blev gnat och bråk om något. Sen for jag iväg ännu längre bort och samvaron blev ännu mer ”måste” eftersom man inte sveper förbi på fika bara. När jag tyckte det var för jobbigt att hälsa på var det dags att ta tag i frågan om varför och även jobba på att njuta av den tid vi får tillsammans när vi träffas. Ingen av oss blir ju yngre! Jag lärde mej strunta i alla små av gammal vana-fiske efter bråk och gnat och tjafs (något man för övrigt har nytta av i vanliga vardagslivet också. Det blir så himla lätt en gnatjargon som är svår att komma ur när man väl börjat) och bara vara. Ta vara på tiden vi har tillsammans. Nu plockar jag russinen ur kakan och går in för att träffas ofta och ha trevligt när vi gör det!

Kärleken till vännerna finns såklart också! Både de jag träffar hyfsat ofta och de som bor lite längre bort. Och även mina internetvänner som jag aldrig träffat! Jag tycker generellt att folk ställer alldeles för jädra höga krav på sina vänner!! Man ser ofta kedjestatusar på facebook av typen ”sviker du mer får du aldrig mitt förtroende tillbaka” och formuleringar om vad en RIKTIG vän ska göra och hur de ska vara. Är det någon som klarar av att leva upp till dom kraven själv? Jag tycker det är så himla lätt att fuppla till det. Säga något som tolkas på ett annat sätt än man själv menat av personen som tog emot det, för att hon har andra referensramar och eget bagage att släpa runt på. Man kliver på en öm tå och sårar någon utan att det var meningen. Jag tror inte det finns någon som är elak och dum medvetet, och är man det beror det oftast på andra anledningar än den som råkar stå ivägen för projiceringen – eller en dålig dag! Så sluta ställ så jädra höga krav på era vänner – då slipper ni bli så ”besviiiikna” jämt! Se på vad vännerna ger istället för att se allt dom inte klarar av att leva upp till!

Kärlek är glädje, trygghet, värme, förlåtelse, förståelse, överseende, ödmjukhet, må bra och njutning!

Dag 08 – Min dag

Dag 09 – Min bästa vän

Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Dag 11 – Ett ögonblick

Dag 12 – Min tro

Dag 13 – Det här åt jag igår

Dag 14 – Den här veckan

Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – En dålig vana du har

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Din favoritidol och varför

Dag 21 – Den här månaden

Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Dag 23 – Ett annat ögonblick

Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Dag 25 – Det här får mig att må bättre

Dag 26 – Det här får mig att gråta

Dag 27 – En första

Dag 28 – Mina rädslor

Dag 29 – Min favoritplats

Dag 30 – Det här saknar jag

Dag 31 – Mina ambitioner

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Dag 36 – Det här upprör mig

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Dag 42 – Din favorittid på året?

Dag 43 – Ditt favoritplagg?

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Dag 45 – Ett sista ögonblick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.