Dag 08 – Min dag

Dag 08 – Min dag

En vanlig vardag hos mig börjar i någon slags halvdvala när maken är uppe och pysslar och släpper matlåda ner i arbetsväska från hög höjd och lite annat morgonbuller. Sen har han instruktion att komma in och ge mej en hejdåpuss innan han går till jobbet. Det är ganska gulligt och bra för ett förhållande, även om det är en ”rutinpuss”, men den huvudsakliga anledningen är min fortsatta vila. Eftersom jag oftast vaknar till lite av hans morgonljud och ligger halvvaken, så drömmer man lite drömmar och plockar in bakgrundsljuden i dessa. Sen tar mitt medvetande över och tycker att det är dags att han ska gå på jobbet. Sen kan jag drömma att han går ut genom ytterdörren 100 gånger, vara kvar och skrappla i köket osv. Och det är inga vilsamma drömmar! Nu får jag ett slut på dom när jag vet att han sagt hejdå och gått hemifrån. Det medvetna vet att han inte är kvar och mina drömmar kan gå över till en mer vilsam nivå. Min bästa sömn under natten har jag mellan halv-7 och 9 ungefär på morgonen (då ligger jag iallafall mest stilla i sängen enligt min SleepCycle-app i iphonen – annars snurrar jag som en turbin hela natten….). Vid 9-tiden börjar jag vakna till naturligt utan väckarklocka. Jag har aldrig varit morgonmäniska, det kvittar om jag försöker vända på dygnet, gå och lägga mej tidigt osv. Jag ska sova mellan midnatt och 9 ungefär för att må bra. Brukar gå och lägga mej ihop med maken vid 11, och har sedan en timmes nervarvning med tidningsläsning. Det händer att jag ”nattaramlar”, särskilt runt fullmåne då jag brukar ha lite insomningsproblem och får ”trötta ut mej” innan det är dags för bingen. Inga extrema nattpass, bara lite extra TV til halv-1 – 1 som värst. Ett par dar om året kan jag vakna och vara pigg vid 7-halv8 tiden och det är uteslutande under arbetsflow. Då kan jag stiga upp och gå och sätta mej och jobba direkt för att utnyttja energin. Men det är som sagt inte många dagar om året. Mina kunder vet att jag är sjusovare och har kontorstid från ca 11. De flesta tycker det är helt OK och anpassar sig efter det. Försöker jag börja jobba tidigare sitter jag ändå bara och gäspar och får ingenting gjort, så den här lösningen är mest effektiv för mig och jag mår bra av det. då jobbar jag som bäst också. Morgontrött lär kallas B-männika också och vi är ju ganska många som lider av det när man är tvungen att rätta in sig i normala samhället där man är lat om man inte skuttar ur sängen och börjar jobba klockan 8 efter morgonstress och itvingad frukost! Jag led mig igenom hela skoltiden och början av mitt arbetsliv i den världen – nu får jag äntligen bestämma själv och är en bättre och gladare människa på kuppen. Jag unnar alla som behöver det samma ynnest om ni har möjlighet! Ni är inte lata, era kroppar har bara ett annat behov av vila än vad standardsamhället kräver!

Min hjärna börjar funka nångång efter 10, så jag har tagit en timme på morgonen till friskvård sedan jag började mitt nya hälsosamma liv. Jag tar en morgonpromenad antingen här hemikring, eller en liten bit iväg med bilen. Promenaden behöver jag för att få igång hjärnan och hålla kroppen i trim. Före promenaden slurkar jag i mej en mugg kaffe med grädde, som maken lämnat i en termosmugg, så den är drickklar direkt utan att jag behöver tänka eller försöka göra saker… Första halvtimmen av promenaden matar jag bara på, men sen börjar jag komma in i projekt-mode och dagens arbete börjar planeras, kreativiteten flödar och jag får nya idéer till mina projekt. Jag har löst många kluriga saker där den sista stunden.

Väl hemma blir det ombyte och ev. kall kafferest innan jag tar nycklarna och knallar ut på mitt kontor. Jag har 18 meter till jobbet. Första timmen på jobbet går åt till att landa på stolen, kolla igenom och åtgärda mail, planera upp dagen i prioriteringordning och påbörja det som har prioritet. Framåt vanlig lunchtid börjar jag vara lite hungrig, så då är det dags för mitt första riktiga mål mat. Jag kallar det brunch för att folk ska slippa säga ”det var sent” och andra spontankommentarer om jag säger att jag äter frukost halv2. Jag är så glad att jag inte behöver plåga i mej frukost när jag precis stigit upp och inte ens är vaken!! Snacka om chock i kroppen!!

Sen fortsätter jobbet, med mikropauser i mailbox och på Facebook med mina kreativa spel, fram till ungefär halv5 när maken kommer hem. Är jag superuppe i något projekt, t.ex. fyller en kunds nya hemsida med material och funktioner, behöver jag längre arbetstid med kortare arbetspass och lite längre pauser, och kan då sitta kvällstid också för att jag ändå inte kan stämpla ut vid halv-5 när flowet är igång. Det är bara att jobba på. Så funkar jag och har alltid gjort i alla mina projekt. Jag hade problem att hantera denna knepighet mentalt när man skulle titta närmre på sitt liv och sin framtid, och hur andra är och vad de gör. Fick många råd i stilen ”det kan inte vara bra att jobba 18-timmar per dygn så som du gör” och ”du tar väl det lugnt så du inte blir utsliten”. Krasch sa det in i väggen när jag började lyssna och tro på det dom sa. Jag tog mig inte ur utmattningsdepressionen förrän jag fick klart för mig att jag funkar så, jag äter flow-energin och mår inte dåligt av långa intensiva arbetspass, för jag får vila mellan. Nu blir det inte så ofta 18-timmarspass av sociala anledningar – man ska ju umgås med sin älskling också!

Eftermiddag och kväll ägnas åt fritid där två skärmar har stor betydelse. Nu får jag äntligen pyssla med fritidsprojekten på datorn och sedan älskar jag att titta på TV! Jag och maken träffades på nätet och hade redan mycket datortid i våra liv, så vi är väldigt jämna på det viset. Det är ingen som klagar över att den andra bara sitter vid datorn. Vi har våra intressen och en hel del sociala kontakter här på nätet. Sedan ett par månader är vi till och med sociala med varandra även under datortiden, sedan båda blivit utrustade med laptops och kan sitta och mumla med varandra i soffan! =OD Vanliga vardagskvällar blir det inte så mycket specialaktiviteter tillsammans, men det finns alltid utrymme för spontana infall eftersom vi inte är så mycet obokade heller. Maken är iväg på skytte vissa kvällar, och då brukar jag vara djupt försjunken i något släktforskningsprojekt iallafall. Vi äter oftast ihop och har socialtid då och i TVsoffan.

Sen är det natti-natti. Helgerna ser annorlunda ut, men vi nöjer oss vid en vanlig vardag.

Dag 09 – Min bästa vän

Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Dag 11 – Ett ögonblick

Dag 12 – Min tro

Dag 13 – Det här åt jag igår

Dag 14 – Den här veckan

Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – En dålig vana du har

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Din favoritidol och varför

Dag 21 – Den här månaden

Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Dag 23 – Ett annat ögonblick

Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Dag 25 – Det här får mig att må bättre

Dag 26 – Det här får mig att gråta

Dag 27 – En första

Dag 28 – Mina rädslor

Dag 29 – Min favoritplats

Dag 30 – Det här saknar jag

Dag 31 – Mina ambitioner

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Dag 36 – Det här upprör mig

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Dag 42 – Din favorittid på året?

Dag 43 – Ditt favoritplagg?

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Dag 45 – Ett sista ögonblick

1 COMMENT

  1. Det är verkligen intressant att människor kan vara så olika vad gäller dygnet. Men det är nog bara att acceptera att vi någonstans inne i oss är olika programmerade. Själv brukar jag börja jobba 6.20 på morgonen vilket ÄR tidigt, men jag mår bra av det och man skall ju göra sånt man mår bra av =)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.