Dag 1 – Presentera mig själv

Dag 01 – Presentera mig själv

Jag gör väl ett försök på den här månadsutmaningen, eftersom jag saknar bloggandet som jag inte riktigt prioriterat under 2010. Kanske behövde en paus…

Jag ser mig själv som en glad och social tjej som letar efter guldkornen i livet. Hade ett tufft 20-tal och har ägnat 30-talet åt att hitta ut ur mörkret och börja älska livet. Att lita på att allt det här fina och fantastiska jag har omkring mig inte ska försvinna *poff* och att jag fått allt det för att jag är värd det och har förtjänat det!! Inte en helt lätt resa, men jag känner att jag står på fast mark nu sedan flera år och trivs med mitt liv! Det hjälper att vara positiv och ha lite tunnelseende och filtrera bort skit och elände runt omkring – man blir glad (utan att för den skull sakna empati för de som har det svårt)!!

Jag har en inre konflikt mellan akademikern och den mediala och har länge haft svårt att pussla ihop dessa två sidor. Den praktiska som har en massa kunskap och vetskap och tänk med sig och hela tiden ska försöka förklara saker. Och den mjuka, intuitiva som går helt på känslor och den berömda magkänslan. Nu börjar jag lära mig att det faktiskt går att kombinera dessa två och att jag alltid alltid ska lyssna på hur det känns, inte krångla till det, jag vet, eller har hjälp med, vad som är rätt för mej, så det är bara att tuta och köra!

Känslomänniskan gav mig ett kreativt jobb, som ibland gränsar till det maniska. Men det är så jag fungerar helt enkelt, jag blir så uppslukad när det jag sysslar med är givande och roligt! Och nu har jag lärt mig att jag måste vila mellan projekten också. Kroppen har börjat berätta det intensivt för mig, särskilt hjärnan som går totalt i stå när jag loggar ut från ett projekt. Det är snudd på omöjligt att försöka hoppa på något nytt direkt då utan ställtid. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Kontrollbehovet har jag fått lära mej släppa, kliva ur mej själv lite och titta på vad jag gjort med andras ögon. Good enough brukar vara jäkligt bra bara det, så jag kan låta mitt detaljorienterade kontrollfreak stå över!

Under hösten tog jag ett skutt tillbaka som en gigantisk nostalgitripp och insåg hur mycket jag saknat den akademiska biten i mitt liv. Kunskapstörsten är stor och har alltid varit. Jag läste en distanskurs i Evolutionsbiologi och tyckte för första gången i mitt liv att det var riktigt roligt att plugga! Det visade sig på betyget också, där jag kammade hem VG på alla tentor och hela kursen! Det värmde mitt stackars kämpande biologhjärta som alltid med näppe kastat mej över godkända ribban (utom i genetikkursen för 100 år sedan, som också var tokrolig och nästan alla fick VG på…).

En annan sak jag tagit tag i ordentligt sedan jag landat i lyckan är att umgås flitigt med vänner och familj. Johanna, min asociala vän, som alltid finns där när vi vill och behöver varandra, fick agera bollplank inför hemtentorna i biologin. Tänk vad långt det är till Jämjö ibland! Och dagarna bara rinner iväg! Ännu längre är det till Skåne och Lappland. Men i år har vi avverkat visit hos brorsans familj under sommaren och de har varit här både i somras till min fölsedag och till makens nollning i november. Föräldrarna har varit här ett par vändor också, och de saknar våra besök i Skåne. Problemet är att de är i Lappland när vi har tid att åka nånstans lite fler dar. Men det får bli ett mål inför 2011 att åka ner ett par helger och umgås när de befinner sig i sörlandet.

Mitt hushåll består av en älskad make och 2 katter, ett par spöken och en väldig massa dammråttor! Jag tittar ut genom fönstret på ett vintrigt skärgårdslandskap och är så lycklig att jag hamnat just här! I början tjatade jag om mina råkor i Skåne, och jag vill fortfarande ha hit dom, men annars har jag fått det bättre och vackrare än jag någonsin vågade drömma om inför framtiden. Jag har även fått en gigantisk familj här uppe eftersom maken har 2 syskon med 3 kids var!

Jag genomgick nyss en regression där jag fick fokus på det här med att jag är social och behöver omge mig med massor med människor för att må bra. Visst är nätet ett hyfsat substitut, men jag känner när jag sitter bland släkt och vänner hur jag laddar energin och bara mår tokbra! Att bara vara och ha människor jag älskar runt omkring mig är min drivkraft! Kanske skulle generationsboende passat mig perfekt – och det har säkert funnits med i mina tidigare liv!

Har jag lyckats presentera mig nu? Jag antar att det blir fler pusselbitar under månaden.

Dag 02 – Varför började du blogga?

Dag 03 – Meningen bakom ditt bloggnamn

Dag 04 – Mina föräldrar

Dag 05 – Mina syskon

Dag 06 – Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv

Dag 07 – Vad är kärlek?

Dag 08 – Min dag

Dag 09 – Min bästa vän

Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Dag 11 – Ett ögonblick

Dag 12 – Min tro

Dag 13 – Det här åt jag igår

Dag 14 – Den här veckan

Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – En dålig vana du har

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Din favoritidol och varför

Dag 21 – Den här månaden

Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Dag 23 – Ett annat ögonblick

Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Dag 25 – Det här får mig att må bättre

Dag 26 – Det här får mig att gråta

Dag 27 – En första

Dag 28 – Mina rädslor

Dag 29 – Min favoritplats

Dag 30 – Det här saknar jag

Dag 31 – Mina ambitioner

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Dag 36 – Det här upprör mig

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Dag 42 – Din favorittid på året?

Dag 43 – Ditt favoritplagg?

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Dag 45 – Ett sista ögonblick

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.