Dag 14 – Den här veckan

Dag 14 – Den här veckan

Har varit en rejäl start på jobbåret efter hattande och dattande med långhelger. Ett par projekt igångkörda och småfix gjorda + en hel dags bokföring bl.a. Har varit ganska slut på kvällarna och mest suttit i soffan med laptopen i knät och kollat på TV samtidigt som jag slöklickat i nya dillet FrontierVille (det brukar gå över, jag är sällan orolig).

I onsdags var jag på nytt nätverksmöte med företagar-kvinnor.

Jag var tidigare med i ett som startade upp i kommunens regi, som löpte i projektform med jättetrevliga föredrag, kurser och studieresor och en dunderskön projektledare! Sedan ombildades nätverket och en annan kvinna tog över rodret. Först blev det en massa för mig ointressanta kvällsmöten, import och export och handelskammare och Polen och grejer, lite mer corporate och storskaligt än jag kör mitt företag. Sen var droppen när jag skulle på ett efterlängtat Zumba-lunchmöte som jag anmälde mig till på facebook, men som blev inställt pga för få anmälda. Det var ”annan kvinna” som ringde mej efter att jag hade hört av mig om vägbeskrivning, och hon var så himla snorkig och otrevlig för att jag inte hade mailat och blivit bekräftad utan följt beskrivningen att anmäla mej på fejjan, som hon inte vet vad det är typ. Hon hade missat, men jag blev utskälld och fick ingen ursäkt. Jag lackade ur och hon plockade glatt upp den konflikten och spann vidare på den… Så nu är jag mycket skeptisk till det nya stora nätverket…. Det får vara något väääldigt intressant för att jag ska masa mej iväg på deras aktiviteter…

Det nya nätverket är lite tjejer från det gamla nätverket, jag har bl.a. varit på studieresa på Österlen med en av de drivande. Jag fick tipset av en blivande kund, som varit med på lite möten. Efter att ha växt fast i soffan på kvällarna fick jag ta fram stora piskan för att släpa mej iväg, och jag hade värsta bilångesten med isgatan Allan här på vår grusväg och dessutom var bilen tom på soppa (men jag struntade i att tanka)… Jag är så glad att jag gick! Det var precis den nivån av nätverk jag är intresserad av! Som ensamföretagare saknar man ”fikarummet” där man kan tjattra jobb, och även om Virre-vännen går att ventilera lite ekonomi och sånt med är det ändå himla kul att träffa andra som stångas med samma grejer i sin vardag. En kvinna från Länsstyrelsen var där och berättade för oss om olika stöd vi kan söka och få beviljade. Jag har tidigare hört talas om landsortsstöd, som en kund utnyttjade när hon startade upp. Man kan få hjälp med 50% av olika investeringar, i hennes fall framställning av hemsida och webbshop och även produktfotograferingen för uppstarten. Detta gällde bara för oss på landet, men det fanns även en konsultcheck med motsvarande hjälp med konsultkostnader. Enda undantaget där var om man startade i en branch med mycket konkurrens (t.ex. fotvård, restaurang). Den informationen var ju riktigt intressant för mig, som kan tipsa mina kunder om det! Det är statliga stöd som vi alltså betalar med våra skatter och jag kan ha nytta av dom på båda hållen, både som konsult som kan ta betalt för tiden det tar och inte behöva kompromissa en massa. Dessutom har jag ett stort behov av att anlita en konsult i ett blivande projekt, så det ska jag definitivt ta tag i really soon. Sen kunde man få hjälp med kurser och utbildningar man behöver för att utveckla sitt företag. Kanon ju! Man får inte alla pengarna, och det mesta måste man ligga ute med hela beloppet en stund också, men det kan ju vara en rejäl puff framåt!

Nu i helgen ska vi fira försenad Knut – vi var för trötta båda två igår och bestämde oss för att vi stod ut med julen 2 dar till, så vi kan ta det i lugn och ro imorgon istället.

Nästa vecka blir fullproppad. Jag åker och håller utbildning i Stockholm onsdag-torsdag, på lördag ska jag på emigrantkurs i Växjö med Kronorbergs Genealogiska förening och på söndag börjar äntligen torpinventeringen igen! Fullt ös!

1 COMMENT

  1. Hej Sara! Så kul att läsa om ditt liv – du skriver otroligt bra och varvat med allt annat i ditt liv så är hela din blogg underbar.
    Kika in hos mej är du go'!
    kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.