Dag 16 – Mitt favoritminne

Om vi censurerar bort alla _dom_ favoritminnena får det nog bli ”en pannkaka med sylt” eftersom den representerar mormor och den sorglösa delen av barndomen. Jag och brorsan passades av mormor på kolonin och hon skulle laga pannkakor till oss. På kolonin fanns ett sånt där barkök (men utan överskåp) och mormor gräddade pannkakorna på gasspisen. Jag tror vi åt dubbelt så många pannkakor än vad vi egentligen orkade för att det var så kul att gå och hämta den färdiga ”en pannkaka med sylt” vid barbänken.

När jag tänker efter är det lite intressant att det är ett matminne som poppar upp som ett favoritminne. Men jag kan inte min nas hur pannkakan smakade. Det är glädjen och buset och kärleken jag minns. Samtidigt visar det vad mycket som kretsar kring mat i våra liv, så det är kanske inte så konstigt att man lätt får störningar i matbeteendet. Det används till så mycket mer än ”får näringsrik energi”. Det är tröst, belöning, nödvändigt för fest och mys osv osv.

1 COMMENT

  1. Hej, kikar in för första gången… Var har du hittat denna listan? Sen undrar jag varför jag kan se alla dina inlägg… första sidan slutar med dag 3, 3 januari. Klickar jag på december, så får jag bara upp en mycket lång sida, där din sidebar är extremt utdragen, och så bara ett enda inlägg. Ja, kanske där bara är ett enda inlägg i december, vad vet jag, men sidebaren blev mycket konstig i alla fall. Konstigt med tycker jag, att jag inte kan trycka på någon knapp "äldre inlägg" eller "nästa sida" eller liknande. Men det kanske är min läsare som tolkar din blogg fel?

    Nåja, det var kul att kika in i alla fall, och det vore kul att veta var utmaningen med de 45 dagarna kom ifrån…

    /Mvh ScrapLinda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.