Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Jag älskar att fylla år! Då får jag ha fest och träffa familj och vänner! Den stora nackdele är ju då att jag är midsommarbarn… Född på ”gamla midsommardagen”, fast den har aldrig varit fast den dagen under min livstid. Det är säkert värre att vara född på julafton när det gäller konkurrens med annat, men midsommar är inte heller någon höjdare på det viset. När jag växte upp hade vi en fast midsommartradition. Ett medlemskap i en orienteringsförening innebar att vi var engagerade i deras stora årshändelse – Loppis! Denna Loppis för att dra in pengar föreningen var alltid lördag-söndag eter midsommarafton, och det hände att jag fyllde år denna helgen. Under några år hade de även midsommarfirande i samband med Loppisen, när vi dansade runt midsommarstång och hela balunsen, men det avskaffades nog för attdet var en massa jobb ändå med loppisförberedelserna på lördagen sen. Jag minns en fölsedagsloppis när jag gick och bar på min fina fölsepresent ”Storis”, ett Rosa Panter-mjukdjur….

Fjolårets födelsedag var riktigt trevlig! Jag skickade inbjudningskort till familj och vänner att komma och fira midsommar med mig. Det var glädjande många som trots allt dök upp, trots att många åkte på sina vanliga midsommarfirenaden istället.

I år funderar jag på champagne-frukost på förmiddagen, så får vi se hur många som väljer att stanna till kvällsfesten sen. Nolla på midsommarafton var kanske inte så välplanerat, morsan!! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.