Dag 19 – Detta ångrar jag

Hmmm… jag har svårt för alla dom negativt inriktade tema-dagarna. Det är ju kul att jag lyckats så med mitt se allt positivt i livet att jag inte ens kan plocka fram de negativa sakerna längre! Succé med andra ord! =OD

Jag skulle kunna ångra att jag inte skaffade mig en annan utbildning än jag gjorde. Jag visste redan från början egentligen att det inte fanns några biologjobb, iallafall inte den sorten jag drömde om. Jag var 30 år för sent för att få sitta i Afrika och titta på djurs beteende med full betalning från någon glad finansiär! Doktorandlivet på 90-talet och säkert fortfarande var väl ungefär en månad i fält och 11 månader på kontoret, 10,5 av dom sökandes olika anslag och bidrag. Dessutom var den akademiska världen alldeles för insnöad för mig när jag väl kom dit.

Sammanfattningsvis så ångrar jag inte min utbildning. Jag fick brinna för biologin under de 6 åren jag spenderade i trots allt underbar miljö på Ekologen i Lund. Sen var det ingen som varnade en innan att skaffa för mycket utbildning för att få jobb sedan. Man är automatiskt överkvalificerad för en hundans massa jobb med en magisterexamen i sitt CV – det kvittar vad man säger på anställningsintervjuerna, de tror inte man ska satsa långvarigt och ger hellre jobbet till någon annan med mindre utbildning, som är mer beroende av att stanna kvar… eller något. Jaja, jag fick till slut starta eget och jobbar med saker jag brinner för heltid!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.