Dag 23 – Ett annat ögonblick

När jag insåg att jag skulle bli Blekinge-bo för resten av mitt liv. Man flyttar inte på en bleking, och ville jag leva med den mannen var det bara att finna sig i att byta landskap för gott. Uppoffringen var inte alltför svår eftersom vi bor fantastiskt vackert (och han är djupt älskad såklart)!

Jag saknar fortarande ”lite mer civilisation” eftersom jag är van vid mer från Helsingborg och Lund. Men man lär sig leva med det också och hoppas på att det blir bättre med tiden. Vi har t.ex. inte vissa affärer som andra tar för givet. Clas Ohlson och IKEA får vi åka till Kalmar för, Biltema åt andra hållet till Kristianstad. På den nybyggda supermoderna bion får vi fortfarande bara topplistor och kioskvältare, sällan lite smalare filmer för det är såklart inte lönsamt. Man är totalt beroende av bilen, men det får man finna sig i när man väljer att bosätta sej ”på landet”. Bussarna funkar kanske till arbetspendling i staun, men inte till kvällsaktiviteter. Det finns inget underlag och självklart går det inga bussar då heller. (jag klagar inte, bara konstaterar) Vi hade inte jättebra bussar i Gantofta heller när jag växte upp, men det gick iallafall en buss hem vid typ 9-tiden på vardagar! Här tror jag sista går vid 7. Nuförtiden har Gantofta t.o.m. Pågatåg! Det fick dom ungefär samtidigt som jag flyttade från Lund upp hit och slutade ha nytta av det! =OD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.