Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Som en kontrast till mitt civilisationsinlägg igår visar jag den andra ytterligheten i mitt liv. Här är det ett par mil till närmsta daligvaruhandel (i Hemavan) och det är här jag har mina rötter. Så fort jag kliver ur bilen i Lappland känner jag hur hela kroppen slappnar av och suger åt sig naturkraft-energi! Alla dofter och den rena klara luften!
Jag önskar det var enklare att ta sig dit, så jag kunde spendera mer tid där. Under mitt vuxna liv har det bara blivit vart 5e år eller liknande. Under barndomen var det istortsett varje sommar. Föräldrarna tillbringar 3-4 månader om året här uppe. En vända runt påsk och sedan juli-augusti och en bit in i september. Tyvärr tar det minst 2 dagar att köra upp härifrån och det är väldigt dyrt att flyga + att man är beroende av bil däruppe, så flyga är dumt om man inte har någon som sköter skjutsning och sånt däruppe. Men det börjar vara dags att åka dit igen. Kanske vinter denna gången så maken får prova på lite isfiske och köra skoter och sånt!

Alla hus som skymtar på land är min familjs på olika sätt. Pappas barndomshem, vår stuga, syskon till pappas hus och lador och bodar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.