Dag 4 – Mina föräldrar

Dag 04 – Mina föräldrar

Mina älskade föräldrar! Pappselapsen, den intuitive norrlänningen som hamnade i Hälsingborg i 60-talets industritid, träffade min rödhåriga arbetartös till mamma, kärlek uppstod, bröllopsklockor ringde och 2 barn kom till världen.
De har alltid funnits där för mig, puffat mig att leva efter min passion (även om en del ”praktiska” experiment, som att lära mig spela gitarr, för det var mer praktiskt än piano, kanske inte var helt lyckade….) och bli en stark och självständig individ som inte bangar för något.

Barndomen var således full med fritidsintressena gymnastik, musik och natur!

Uppvuxen i det lilla villasamhället Gantofta tog man sig själv till de flesta aktiviteterna, så det där med skjutsande hit och dit, som alla sysslar med idag är för mig ett okänt begrepp. Kanske är det tuffare i dagens samhälle, kanske hade vi bara tur som bodde i perfekta byn! Här jag bor nu får man nog skjutsa en hel del med tanke på avstånd till allt… De skjutsade såklart på längre resor, som scoutläger, distriktsgymnastikgrejer i Malmö och sånt! Men det nära i vardagen skötte man själv med cykel eller till fots.

Jag lärde mig tidigt ta bussen och hade det ansvarsfulla uppdraget att ”hjälpa mamma stänga” på sitt jobb. En praktisk lösning när pappa jobbade andraskift och jag var för självständig för att funka hos dagmamman efter skolan. Jag tog 12 över 3-bussen in till stan, gick själv bort till mammas jobb och hjälpte henne lägga ihop tidningarna i väntrummet och släcka lamporna. Vi blev klara ungefär samtidigt och åkte sedan tillsammans hem. Detta skedde inte dagligen, jag var även ett glatt nyckelbarn (minns fortfarande det mörkblå snöret nyckeln hängde i) som var lika nöjd att få vara hemma själv och pyssla med något av mina tusen projekt, eller följa med någon klasskamrat hem och leka. För mej är inte nyckelbarn något tragiskt och stackars, utan en viktig del av min väg mot självständighet – även om det kanske var framtvingat av praktiska skäl av stackars överarbetade föräldrar, som gjorde så gott de kunde! Mamma jobbade 2 veckor och var ledig en, och pappa jobbade varannan vecka förmiddag och varannan vecka eftermiddag, så det blev nog en hel del pusslande med tider som vi barn aldrig förstod då!

Mamma har alltid varit den drivande i min familj, och jag har nog tagit med mig mycket av detta in i mitt vuxna liv. Jag är alltid pigg på bus och tar alltid intiativ till knasiga saker. Utan min mammas tokerier hade jag nog aldrig kommit på tanken att åka spark till julkalaset eller pysa iväg på romatiska weekendtripper. Maken är alltid med på mina upptåg, men kommer inte med egna förslag. Det är jag som driver. Precis som mamma. Hon såg till så jag fick pryoplats på Ottenby Fågelstation i tonåren och började odla mitt stora djur- och naturintresse i Fältbiologerna, som hon letade upp och ordnade så jag kom med i som 15-åring. Nu lever jag mitt i naturen istället, men ibland kan jag sakna känslan av en tidig morgon (faktiskt!) med soluppgång och knäppande rödhakar på flyttning i alla snår. Kanske kanske tar jag tag i det och kontaktar Torhamns fågelstation för att kolla om man kan få rycka in lite då och då.

Pappa har varit den lugna, kloka och eftertänksamma och det är av honom jag ärvt den mediala biten. Han haralltid haft ”känningar” om mej och min bror och hur vi mår, men jag förstod aldrig riktigt hur väl förrän han ringde den där dagen i Lund när allt rasade. Pappa ringer aldrig för att kallprata. Antingen har han problem med datorn, eller så har det hänt något. Den här gången frågade han bara ”hur är det?”. Älskade pappa, utan din kärlek och trygghet vet jag inte hur jag hade klarat mej igenom allt det tuffa jag skulle igenom då. Mamma var såklart också med och de har alltid ställt upp när det behövts, vad det än gällt! Pengar, sorg, sjukdomar – de finns alltid där!

Dag 05 – Mina syskon

Dag 06 – Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv

Dag 07 – Vad är kärlek?

Dag 08 – Min dag

Dag 09 – Min bästa vän

Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Dag 11 – Ett ögonblick

Dag 12 – Min tro

Dag 13 – Det här åt jag igår

Dag 14 – Den här veckan

Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – En dålig vana du har

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Din favoritidol och varför

Dag 21 – Den här månaden

Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Dag 23 – Ett annat ögonblick

Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Dag 25 – Det här får mig att må bättre

Dag 26 – Det här får mig att gråta

Dag 27 – En första

Dag 28 – Mina rädslor

Dag 29 – Min favoritplats

Dag 30 – Det här saknar jag

Dag 31 – Mina ambitioner

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Dag 36 – Det här upprör mig

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Dag 42 – Din favorittid på året?

Dag 43 – Ditt favoritplagg?

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Dag 45 – Ett sista ögonblick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.