Dag 5 – Mina syskon

Dag 05 – Mina syskon

Jag har bara ett syskon, en storebror. Jag brukar kalla honom ”min lille bror”, vilket förvirrar ibland. Han är 5 år äldre än jag och visade tidigt stor kärlek för sin lillasyster. Min favoritberättelse om detta är hur han valde ”min pilt”. Den nya lilla systern skulle ha den gosigaste babyfilten man kunde tänka sig, och Eskil ”snusade” sig igenom hela affären OCH lagret innan han valde filten, som sedan blev en kär ägodel för mej och fortfarande är, trots mycket slitage. Taxen Dido tuggade glatt på den en period, men jag lagade den ömt med hjälp av de strumpstoppningstekniker jag nyss lärt mig, så filten har illrosa stoppningar mitt i det pastelliga. Men nu var det inte min filt detta skulle handla om!

Under barndomen var väl annars inte brorsan så ”nära” om vi inte var på familjesaker. 5 år är ganska stor skillnad på barn. Jag har mycket minnen både från kolonin och från farmor i norrland där brorsan är med (”en pannkaka med sylt!”), men hemma i vardagen minns jag inte så mycket… Brorsan försvann hemifrån så fort han kunde och var även bokstavligt försvunnen under sin sturm&drang-period. Sedan har vi gradvis funnit varandra i vuxenlivet, med den egentliga starten när han hittade sin goa och glada fru, Lena, som han nu har 3 barn med. De bor borta i mitt Skåne, och eftersom jag upptäckt hur bra jag mår av att umgås med min familj och mina vänner anstränger jag mig lite extra för att träffas oftare än det blev en period när jag var nybortflyttad eller läste nere i Lund. Det är kanske enklare att umgås med en fast plats i tillvaron, som jag har här med min man, än med studentlya på 35 kvadrat – eller 42 när jag uppgraderat mej!

Brorsan gav mig det stora perspektivet på min bröllopsplanering, när han fick ringa ett av sitt livs svåraste telefonsamtal (antar jag). På tisdagen samma vecka som jag skulle gifta mig ringde han från sjukhus i Halmstad och berättade att han haft ”en liten hjärtinfarkt”. Då hade jag nyss löst en sjuk bröllopsfotograf och energireserven var slut. Jag bröt ihop och ringde hem Magnus, som hittade mej hyperventilerande på trappen till min stuga. Som ni förstår hade sammanbrottet väldigt lite med bröllopsplaner att göra och väldigt mycket med chocken att jag nästan förlorat min älskade storebror alldeles för tidigt. Men det löste sig! Och hjärtinfarkter idag fixar dom lika lätt som en blindtarmsoperation om man har tur och kommer in snabbt, så brorsan var på benen direkt, så fort pillerna började verka och fick av klok läkare rådet att åka på bröllopet ändå. Det skulle innebära mer stress för honom att sitta hemma och missa det! Idag har han slutat röka *stolt*, och tar lite bättre hand om sig själv.

Vi delar kanske främst datorintresset, lika Mac-frälsta båda två, så det blir en del datasnack, tips på bra grejer och appar, och mycket fippel med våra iphones när vi träffas. Vi har numera iphoneförbud vid fikaborden. Jag minns fortfarande när jag kom in och såg hans första ”pizzakartong”, en Mac SI som varit snuskigt dyr (var det 35 lax?), hade FÄRGSKÄRM som det flög brödrostar på. Kärlek vid första ögonkastet. Då satt jag själv med en Mac Classic II med 9tums svartvit skärm, där man fick scrolla i högerledd när man skrev i MacWrite! =OD Till examensarbetet investerade jag i en Performa med färgskärm, som fortfarande finns kvar här i garaget. Nångång kanske det finns plats att ställa upp den med de flygande brödrostarna installerade och Prince of Persia (som jag tror går att spela med den). MozPong var den tyvärr för slö för….

Brorsan har samma maniska drag som jag och även vår ömma moder. Gör man något satsar man 120% – minst! Hjärtat styr satsningen, det läggs inte energi på fjantsaker utan saker man brinner för. Således är brorsan ”fackpamp” – det är väl det politiska Jönsson-blodet som slår igenom mer i hans rödlätta varelse. Mamma har också varit fackligt engagerad under sitt yrkesliv. Jag har klarat mig undan och är inte så intresserad av politik och rättvisa på det planet, med min livsuppfattning att saker sker av en anledning, att vi ska lära oss något av allt vi är med om och att livet inte är rättvist (på ett positivt kämpar-sätt och inte vojne-vojne-offer). Jag har lagt min energi och passion på att hjälpa människor på andra sätt, mer på må bra-planet.

Jag har aldrig känt mig särskilt lik min bror eftersom han har lite andra färger än jag. Jag har fått mer av de norrländska dragen från pappas sida, och en massa bruna prickar på hela kroppen, istället för det rödlätta fräkniga. Men så en gång gjorde jag ett sånt där nät-test där man skulle ladda upp ett foto på sig själv och sedan välja lite olika morfer av det. Ena varianten var att maskulinisera fotot. Jag satt med hakan i knät och tittade rakt på min brorsa! Shit, vi är kanske lika då!

Dag 06 – Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv

Dag 07 – Vad är kärlek?

Dag 08 – Min dag

Dag 09 – Min bästa vän

Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Dag 11 – Ett ögonblick

Dag 12 – Min tro

Dag 13 – Det här åt jag igår

Dag 14 – Den här veckan

Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – En dålig vana du har

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Din favoritidol och varför

Dag 21 – Den här månaden

Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Dag 23 – Ett annat ögonblick

Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på

Dag 25 – Det här får mig att må bättre

Dag 26 – Det här får mig att gråta

Dag 27 – En första

Dag 28 – Mina rädslor

Dag 29 – Min favoritplats

Dag 30 – Det här saknar jag

Dag 31 – Mina ambitioner

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Dag 36 – Det här upprör mig

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Dag 42 – Din favorittid på året?

Dag 43 – Ditt favoritplagg?

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Dag 45 – Ett sista ögonblick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.