Bebisförberedelserna fortsätter

I helgen har vi klarat av 25 fullgångna veckor! Nu växer magen så det knakar också, men jag tycker fortfarande jag ser mer tjock än gravid ut, så jag besparar er bilder på magen…

I tisdags lyssnade jag på bebisens hjärta första gången och det var en liten ”pigg” bebis med hjärtfrekvens på 154. SF 24 för er som är kalenderbitare och vill jämföra…

Jag är långt ifrån shoppingdåre, det har vi inte riktigt ekonomi till, men eftersom det ju är första barnet och omgivningen är klara med småbarn så får vi skaffa det mesta. Blocket är himla bra! Och sommarens Loppisar kommer att bli undersökta i nya avdelningar man tidigare bara gått förbi snabbt.

Det största projektet (näst efter ”ny” bil) har varit barnvagn. Vad ska man ha, vad behöver man, hur mycket kommer den att användas osv. Som jag skrivit tidigare var det bara att bestämma sej utifrån flest ”gilla” och rekommendationer som passade med ”bo på landet”, ”grusvägar” och kvalitet typ. För att slippa punktering valde vi en modell med pumpfria hjul och fastnade tillslut för Emmaljunga CityCross. I grundutförandet är det en sittvagn på chassi. Sen köper man till vad man vill ha och behöver i liggdel till småtting, och då rekommenderades Citykorgen som stor och rymlig och lätt att bädda svalt (jämfört med mjuk- eller hårdlift som man ställer ner i sittdelen).

En av mina gravidnojor har varit att jag toktröttnat på SVART! Gravidkläder finns bara i svart, och jag ska vara tjock i SOMMAR! Jag vill inte ha svart! Sen när det skulle väljas vagn fanns det typ svart, svart med svart, svart med grå smala streck och svart med svartvittmönster…. Nä, fy för svart barnvagn! Då köper jag hellre en karamellröd om jag skulle ramla på en sån! Men nu dök denna pärla upp på Blocket. Jag har lånat säljarens bild eftersom jag visst inte lyckats plåta den själv i vettigt ljus. Det är en slags grönblå/aqua-variant med grå/silverdetaljer. Och säljaren ville bli av med vagnen snabbt (trots det låg annonsen ute flera dar! Färgen är nog för knasig eller osvart för vanligt folk ;-)) så priset var trevliga 600 kronor! Vi tvekade ett par dar eftersom vi ju ville ha Citykorgen till och helst köpt paket, men sen bestämde vi oss iallafall och tyckte det var många månader kvar att få tag på Citykorg. Färgen på den spelar ju ingen roll, de ska ju inte användas samtidigt liksom….

När vi körde hem med vagnen kom jag plötsligt på – shit, var ska vi ha DEN nu då??? När den används sen får den såklart bo i vår stora, rymliga hall, men vi behöver ju inte snubbla över den ett halvår i onödan! Den fick bo i vår ”skrotrum”/datorrum/bibliotek i ett hörn. Eftersom detta rum används mest av katternas dagvila var det lika bra att bädda vagnen kattvänligt. Vi kommer inte att vara försiktiga med kattexponeringen ändå och utgår ifrån att bebisen inte kommer ut allergisk. Igår hittade jag Greta sovande i vagnen för första, men troligen inte sista gången. Mysigt!

Bevakningen av Blocket efter Citykorg har fortsatt och visst har det funnits liggdelar. I Trelleborg, Helsingborg, Klippan och Malmö… Den närmsta i Karlshamn, men den försvann efter 3 månader och färgen var den ljusa beiga som så lätt ser ”skitig” ut + att vi inte hade ärenden väståt… I tisdags fick jag för mej att tassa in på Babyproffsen för första gången på väg hem från barnmorskan. Och springer rakt i famnen på ett utförsäljningsex av en snygg Citykorg.

Grå med blomslingrigt silvrigt tyg, hyfsat ljus, osvart och fin! Konfererade med maken i telefon och vi var överens om att priset var helt OK, särskilt med tanke på vad vi betalat för CityCrossen, och att det var OK att köpa denna ny. Summa för hela vagnen 2000 kronor. Så den fick följa med hem och jag kan släppa barnvagnsbevakningen på Blocket! Skönt att ha kryssat av i listan!

Jag förälskade mig och spontanköpte en spjälsäng på Blocket också när maken ändå var på rymmen. Jag kan ha undanhållit vissa detaljer för honom när jag frågade om det var OK att jag åkte och hämtade en spjälsäng, som färg t.ex… Men det var inga problem med den biten. Spjälsäng är annars en av sakerna vi har blivit erbjudna i gammal 70-talsmodell. Men eftersom jag vill kunna ha sängen bredvid sängen med liten inom räckhåll ville jag ändå ha en som man kan ha ena kanten nedsänkt, och det funkade inte med 70-talarna. Sidorna är alltså inte höj och sänkbara med klämrisk, utan man skruvar fast sidan i nedsänkt läge och där är ändå en liten kant ner till madrassen. De förra ägarna hade haft sängen precis som jag önskar och varit nöjda med funktionen. Och visst är den snygg? 😉

Jag satte ihop en lista häromsistens när jag höll på att bli knäpp av all planering utan struktur. Den hänger på kylen och är ganska detaljerad i GTD-stil för att man inte ska stå där och ska natta bebisen i vagnen, som fortfarande är tom med inplastad madrass… Ojsan, man kanske skulle haft bäddgrejer till vagnen liksom… =OD 

Jag har en lååång inköpslista till webbutiken Minimundus också, där jag fått många grejer rekommenderade för mig. Men jag avvaktar ett tag till med inköpen. Det enda vi har kvar på ”viktigt”-listan, som bör finnas när bebis kommer är babyskydd till bilen. Men det verkar vara ständig kampanj på Brio-skyddet med bas som jag gillar, så det är bara att åka och hämta det när vi vill.

Jag har varit på en shoppingdag med kläder där jag köpte lite nytt och mycket begagnat, så det finns ett litet basförråd med kläder. Bl.a. denna söta dressen för lite kyligare kvällar kanske? Jag har ”storsatsat” på bodies som verkar smidigast, men nu har jag läst en del om tryck från body på tygblöjor (ullbyxor ffa) och är osäker på valet… Fast min storsatsning är varken massvis eller särskilt dyr, så det är väl bara att prova sig fram.

Jag har absolut inget emot second hand, särskilt inte med babykläder! Ser bara fördelar med det, eftersom det är litet slitage och dom är vältvättade och mjuka redan. Jag var på Kupan och plockade åt mig ”allt som var fint och såg nyttigt ut” i de mindre storlekarna och kom hem med en hel kasse full med kläder. Dessa kostade 155 kronor sammanlagt: 4 par byxor, 5 bodies, 5 pyjamasar (3 med långa ben och 2 med shorts) och en liten tröja, samt en badbyxa för 3 mån som jag inte vet om vi kommer att behöva… Allt så mjukt och gosigt att man vill snusa bebis nuuu!

Tygblöjeprojektet fortsätter också. Väntar mer begagnat med posten, så det blir inlägg om läget när dessa dykt upp också. Går och klappar på dom lite då och då och myser!

4 COMMENTS

  1. Mysigt! Det närmar sig… 🙂 Begagnat är toppen! Jag har nästan inte köpt en enda ny grej, men har ändå lyckats hitta precis dom saker som jag velat ha eftersom jag var ute i ganska god tid med bebis-inköpen. Har haft turen att "Borås Loppis" har startat på Facebook, där har jag hittat det mesta.

    Håller med dig angående allt svart, det är såå trist. Särskilt på bebisgrejer som borde vara så himla färgglatt! Men det blev ändå en svart vagn (fick köpa en kompis till ett bra pris) men man får piffa till den med lite filtar och dylikt istället så funkar det.

  2. Så mysigt att hålla på och planera! Ett litet tips är kanske att inte låta katterna sova i vagnen, det finns ju en möjlighet att de sedan vant sig vid att ligga där och hoppar upp även när bebis ligger och sover i den.

  3. Tack för tipset, Erica! Gulligt! Oroar mig inte det minsta över mina katters umgänge med bebisen. Trot eller ej, dom har faktiskt en hjärna och förstår att man är försiktig med bebisar, oavsett djurart. 😉

  4. Åhhh saaaaara! Jag märker att det är evigheter sen jag kollade in här (ja och alla andra bloggar med). Vilken underbar läsning!!! Stort GRATTIS till lilla pyret i magen! Jag blir så glad!!! Massor med Kramar till er båda! Nu måste jag ju bli bättre på att kika in här!
    Ha det gott!
    Kram Sanna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.