Färdigbakt på Johanna-dagen!

Idag var dagen D när vi fick komma på rutin-ultraljud. Jag glömde såklart att jag inte fick kissa innan, men bälgade i mej ett stort glas vatten direkt jag kom på det innan jag åkte hemifrån, och det räckte! Jösses vad nödig jag var när hon tryckte runt…

(Jaha, bilden tippade visst, men det får vara så!) Allt såg bra ut, och vi blev flyttade en dag framåt till 21 juli. Så är det när bebbus blir till om natta, kan hamna på nästa dag plötsligt… Fast jag tror plutten kommer när den är färdig.
Vi fick inte reda på kön. Hon försa sig tyvärr inte, och jag ”fick” inte fråga eftersom Magnus egentligen inte ville veta innan, så jag fick hoppas på försägning eftersom jag är grymt nyfiken på vem som bor i min mage. Men jag får ju veta det tids nog iallafall.
Sen är jag ju såndäringa skogsmulle som är ganska anti köns-kläder och volang till tjejer och tufft med blått på pojkar, så för shoppingens skull spelar det absolut ingen roll vad det är för kön på liten. Det lär bli svårt att värja sej ändå när lilltjejen kommer hem från förskolan och vill ha prinsessklänning i bubbelgumsrosa med paljetter på – vem ville inte ha det liksom? Enda skillnaden mot när jag var barn är att nu finns det att tillfredställa den där prinsessgenen precis överallt och nästan bara den typen i en viss ålder! Så länge man har något att säga till om försöker jag hålla det könsneutralt i modellen – och pojkar kan ha rosa! 😉 Åtminstone för att jävvlas med alla som har synpunkter om detta (fast det är väl mest den äldre generationen som är fastnitad i pojkblått och flickrosa)…. =OD Då är det betydligt värre med storleksdebatten och skillnaden på pojk- och flickkläder, men det orkar jag inte ge mig in i nu.
Jag hade lovat mig själv att jag skulle få köpa första prylarna till pyret efter RUL om allt såg bra ut, så jag kastade mig iväg till Amiralen på hemvägen och hoppades på att sötaste bodyn och byxorna fanns kvar på Lindex. Fick härma Sanna lite, hon visade setet när jag var och hälsade på henne och jag blev såklart tokkär! Mer Sara-grönt än så här kan det ju knappast bli!
Från AFF och Kappahl hade jag fått en kupong på en valfri body också. Jag hade läst innan på AFF att det var diskussioner om urval och om man var tvungen att köpa annat eller inte, så det är nog en hel del olika kupongformuleringar (och -tolkningar i affären) i omlopp. På min stod bara valfri body. Jag tyckte denna var bedårande söt till en sommarbebbus! Behöver man ha 50? Isåfall kan man komplettera med det om pyret är pluttigt va?
Vi kommer att köpa lite nödvändigheter som babyskydd, ”ny” bil, barnvagn innan och en basuppsättning kläder då. Tyvärr hade omgivningen hunnit avyttra det mesta eftersom vår verkstad tagit sån tid, så vi får inte så mycket i andra hand. Det finns någon gammal spjälsäng från makens barndomshem som vi blivit lovade om vi vill ha, och på min sida har vi en vagga som jag gärna vill börja med eftersom den finns kvar.
Tygblöjor
Sen är planen att köpa en uppsättning tygblöjor också. Har ”alltid” sagt att det är klart jag ska ha tygblöjor, och nu finns det stort och bra utbud av dom också, så det är definitivt en investering jag kommer att unna oss, sopberget och bebbus rumpa! Tipsa gärna och berätta dina tygis-erfarenheter i kommentarerna. Jag har läst på en del redan, men vill gärna höra fler synpunkter, både för och emot. Vad som inte funkat, vilken sort ni gillat bäst osv. Det ena utesluter ju inte det andra, man kan ha engångs som komplement.
Ha en skön Alla hjärtans dag nu allihopa! Detta var den bästa alla hjärtans jag firat i hela mitt liv tror jag =OD

4 COMMENTS

  1. Vilka söta kläder du köpt! De blir nog hur bra som helst!
    Jag körde tygblöjor åt min son hela tiden han behövde blöjor (det enda "fusket" var hos dagmamman), och var grymt nöjd! Han hade aldrig blöjexem eller röd stjärt under blöjperioden. Dessutom blev han "torr" tidigt – inte vet jag om det påverkade? De smutsiga blöjorna hade jag i vatten i en spann med lock tills de hamnade i tvättmaskinen och även det funkade bra (och oftast låg de ju inte särskilt länge i spannen).

    Lycka till med allt! Och bebben kommer när den kommer 😉

    Kram, Gunvor

  2. Åh så fin!! Och beräknad på min och makens bröllopsdag… 😀 Vilken lycka det är att få smygkika på sin lilla inneboende!! Ha en fortsatt härlig alla hjärtans dag, kram

  3. Tack för tygblöjskommentaren, Gunvor! Det är många som kör pocket/alltiett-tygblöjor som helt enkelt torkar kissblöjan eller den avsköljda bajsblöjan innan den tvättas, så slipper man kladda med vattenhink (som var vanligare förr). Babykiss luktar inte mycket. Sen förvarar man smutsblöjorna i en Pul-påse och tömmer lätt in påsen i tvättmaskinen när det ska tvättas. Får se om det är genomförbart eller inte. Har man en 7 gånger om dan-bajsare kanske man kroknar…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.