Årskrönika 2011

Tycker det är kul att fundera tillbaka på året som gått och passar på att göra en årskrönika med hjälp av fasta rubriker. I år är det svårare än vanligt att svara på vissa frågor….

Årets happening
Torpinventeringen har äntligen fått fart och börjat vara riktigt kul! Vi har nog tröskat oss igenom de svåraste ägorna med flest folk på också nu, så ett slutförande nu under våren som kommer känns ganska realistiskt.

Årets projekt
Förutom en del lyckade privata projekt väljer jag ett jobbprojekt: Lägga om företagets verksamhet till att innefatta mer släktforskning, som jag tycker är superkul och jag mår så bra av! Har fått många roliga uppdrag och kul feedback på färdiga rapporter!

Årets låt
Tuggummilåten som snurrar på repeat om jag hör 3 toner i rad av den är nog ”Move like Jagger” med Maroon 5. Jag vill låta det vara osagt om jag gillar den eller inte… =OD Annars är jag ju numera grottmänniska när det gäller musik och tycker bara det är jobbigt med för mycket ljud omkring mej för lång tid i sträck.

Årets resa
Stockholmssemestern i somras var en riktig hit och gav mersmak! Den sortens semester med få fasta planer och mycket ta dagen som den kommer passar oss perfekt. Sen hade vi ju supertur med både väder och boende, så det kunde inte bli bättre!

Årets hurra!
Jag fick positiva resultat på två viktiga tester under hösten, vilket känns helt fantastiskt bra!

Årets person
Min underbare man som fortsätter att göra mitt liv värt att leva varje dag! Sen har jag två vänner jag inte skulle kunna överleva utan: Virre och Johanna. En i cyberspejs och en på hemmaplan. De kompletterar varandra bra och finns alltid när de behövs!

Årets slit
Väderstressen i somras, som tack och lov KBTades bort för egen maskin innan vinterns kvinnonamnade stormar har härjat utanför. En stor fördel är att våra vindkraftverk nog tjänat multum med pengar i år, så vi kanske får ut vinst tidigare än planerat.

Årets plagg
Mammas stickestrumpor i alla modeller! Jag har alltid haft problem att hitta strumpor som funkar, men nu vill jag aldrig ha annat än hemstickade gladstrumpor!

Årets bästa bok
Jag tror det var i år jag lyssnade på 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann. Helt hysteriskt mysig bok som alla borde läsa! Man ler i princip hela tiden åt klurigheterna!

Årets sämsta bok
Jag kämpar och kämpar med Sigrids hemlighet, som för mig varit en riktig besvikelse. Blev så glad när Mazettis Blandat Blod (om folk här på min hem-ö på 1000-talet) hade en uppföljare, men tyckte det var konstigt att det var en annan författare. Inte alls samma berättarstil, och man kan ju ha roligare på sina ljudbokspromenader än att föda barn i 10 kapitel, som boken börjar med… Seg är bara förnamnet, inget flyt, inget som händer, trots inslängda våldtäkter o.d.

Årets köp
Renoveringen av kontoret! Ett rejält lyft för stugan och min arbetsglädje!

Årets lycka
111111!

Årets tv-stund
Downton Abbey – vilken underbar serie!

Årets förändring
Jag klev in i 40-talet med allt vad det innebär. Det märks inte så mycket till vardags, men påverkar ändå en hel del i det praktiska livet som jag kanske inte var helt beredd på.

Årets film
Hmmm… har bläddrat igenom en komplett lista med filmer från 2011 utan att hitta någon som var sådär, av de 3-4 jag såg… Jo, the Kings Speech var superduper! Den väljer jag då. Nu kom jag ner till slutet av listan och hittade Water for elephants också. Fantastisk film! Det var längesen jag blev så känslomäsigt engagerad i en film senast. Skrattade och grät om vartannat. Tror inte jag blivit så berörd sen Alive….

På hyrfilmsfronten måste jag nämna den helt knasiga och skruvade filmen Drive Angry med Nicky Cage. Helt klart sevärd om man gillar lite koko-filmer.

Jag fick koder för att jag hade helårsprenumeration på MacWorld hos hyrfilmsnissarna Headweb. Funkade toppenbra och jag bestämde mig för att förnya min något för dyra MW-prenumeration tack vare headweb-koderna igen. Tji fick jag, det samarbetet försvann och jag står här med en för dyr tidning och IDG struntar totalt i mina synpunkter om deras brutna löfte (det stod i förnyelseinfon att headweb ingick i helårs-pren…). Nåja, jag rekommenderar iallafall Headweb som stream-hyrfilmstjänst. Har funkat klockrent och har mycket filmer! Ibland får man vara snabb så inte deras licens hinner gå ut, som den tyvärr hann göra med Sherlock I. Och de har inte alla nya populära filmer heller, men många.

Nyårslöften inför 2012:
Jag brukar inte hitta på några nyårslöften, även om jag kikar lite extra på året som gått och funderar över året som kommer. Jag är sällan helt ”nöjd” utan utmanar mig själv hela tiden till utveckling, förändring och nya projekt.

Mina mål är däremot att fortsätta uppskatta och glädjas över det jag har i mitt liv, vilket jag börjar vara riktigt bra på. Jag tror inte längre att någon snart ska komma och ta ifrån mig all lycka och säga ”skojade bara”, riva kulisserna och säga att jag inte är värd detta. Jag förtjänar varenda sekund av mitt fina liv!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.