En dag med Malte

Vi sover till 9-tiden oftast. Ibland vaknar han redan vid 8, och är det mycket knöligt brukar det vara dags att gå upp och byta blöja och klä honom eftersom han sover i formsydd+ull-skal bara, den lilla kaminen. Jag har tur om jag hinner både klä mig och fixa och äta frukost innan det är dags för lite mer seriös frukost-amning i soffan. Vi har gått över till liggamning hemma nästan helt, för det är enklast, plus att jag lättare kommer ifrån om han somnar efteråt – det funkar inte lika lätt med uppstaplade amningskuddar och unge limmad mot sidan.

Babysittern funkar en liten stund så jag har två händer över att fixa frulle med. I soffan har jag sällskap av datorn, iphonen och TVn, så jag har något att sysselsätta mig med när vi inte tittar förälskat på varandra.

Här har jag lyckats smita utan att han vaknat för mycket – det gäller att tassa försiktigt, eftersom han inte sover så långa pass om dagarna. Jag körde igång babyvakten också eftersom jag behövde greja lite i andra rum.
Oftast är han dock vaken mellan amningspassen och tittar på saker. Och är hemskt söt. Såklart. 

När vi åker och handlar får han antingen sitta i babyskyddet i vagnen eller så lånar vi en balj-vagn där. Det är krångligare att hämta baljvagn inne i butiken när man är själv, så då brukar jag köra med babyskyddet om det inte ska storhandlas. Jag har sett folk som ställer det på tvären över vagnens sidor, men vi har inte lyckats få till det så att de känns som om det står stadigt så, så de har kanske andra modeller av babyskydd.

Vi har börjar promenera lite, och då blir det antingen en sjalpromenad eller i vagnen. Skenet på andra bilden bedrar, för oftast sover han inte i vagnen heller, utan ligger och tittar. Det är ett av ställena han har napp och inte säkert spottar ut den heller. I babyskyddet är andra stället – skönt att inte ha gallskrikande unge halvvägs hem (fast det händer såklart det också, även om han är vädigt tålig i bilen). Vagnbilden fick jag av maken igår när han och svärmor var på en långpromenad medan jag scannade foton och jobbade lite. Han sov ca en kvart på deras 1,5-timmes promenad. Resten av tiden låg han tyst och tittade omkring sig.

När mamman är hemma själv och bebis är vaken får han ibland ligga på toamattan och prata med toanallen, som får sig sina snytingar. Det egna toalettandet sker i vår tvättstuga. I mitten provar han sin nya fina BG AIO-blöja, som bara kommer att passa nån vecka till. Mobilen över skötbordet är just nu väldigt väldigt rolig (tack Angela för tips om skötbordsmobil!). Biet är extra fint. Här är blöjstationen nyladdad med nytvättade blöjor. Älskar färgklickarna.

 
På kvällen brukar han få sitta och mysa hos pappa i soffan och somnar ofta ett långpass där, så vi får smyga honom i säng vid 11. Fast oftast blir det ett blöjbyte till nattblöja och snabbtutt innan han somnar i sängen sen. Första sovpasset är oftast till 3-4-tiden, då han väcker mig med knölande och ibland blöjbytesbehov. Oftast verkar dock det knölandet då vara rap/fisbehov av småsnuttande. Sen sover han till 5-6 nästa pass och jag är glad om vi kan dra det till 6 då maken stiger upp, så slipper jag en uppstigning. Då är blöjan oftast våt och han vill oftast ha en rejäl slurk innan vi somnar om igen.
 
Natti natti!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.