Bron och jag

Bron som visas i vinjetten på min blogg har en stor betydelse i mitt liv.

Den går mellan halvön Möcklö och ön Senoren i Karlskrona skärgård. Den är en svängbro och min far Helmuth Janicke var den förste brovakten när bron blev färdig 1938  Det betyder att det var min barndoms hemmiljö.

Far var förste brovakt och Mor var vikarie och senare år fick vi barn träda in när föräldrrna ville vara lediga. När Far  blev pensionär tog min yngste bror över arbetet och senare blev min andre bror anställd. Jag vikarierade som brovakt ett par korta perioder på 70-talet.

Numera är den gamla bron utbytt mot en högbro så nu finns där ingen brovakt. Jag har lagt in en bild från båda broarna vid tiden för invigningen av den nya bron 1998. Det var en stor förändring för den intensiva trafiken som blivit senare år både på sjön och vägen.

Broarna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.