Det händer mycket nu!

Till min stora sorg är jag för tillfället kolhydratknarkare. Men jag försöker hålla mig så hälsosamt knarkande jag kan, och framförallt inte stressa upp mig för det, utan gilla läget, och tar bara i nödfall till det jag mår allra minst illa av – mjölkchoklad med daim. Har hållt mig ifrån nöd-chokladen över en vecka nu. Sen är den stora frågan hur hälsosamt det är med fruktfil. Enligt en kommentar hos dagens kostdoktor är det typ utspädd mjölk med socker socker socker och en massa ris-stinna förtjockningsmedel (läs:socker)… Men jag läste på Skånemejeriers Blåbärsfil och där stod sockret sist och enda förtjockningsmedlet, om jag inte minns fel, var pektin, vilket väl behövs ”mot” blåbären, som det ska vara 3% av. Nåväl, jag blandar fruktfilen med gammeldags filmjölk dvs fullfet, så att jag bara får lite fruktsmak och det inte blir för strävt. Maken kom tyvärr hem med Arlas motsvarighet igår och där stod sockret på andra plats och innehållsförteckningen var nerlusad med annat än ”bär” och ”mjölk”.

Jag har gjort ett par försök att kliva tillbaka till min vanliga kost, försiktiga steg. Igår mådde jag toppen vid uppstigning, nästan som vanligt, och ville inte ha frukost förrän vanlig tid runt lunch. Då valde jag ägg-makrill. 2 timmar senare slog illamåendet till igen med full kraft. Bebis var missnöjd! Hade suttat och smakat på frukosten, men hittade inte sina kolisar. Bara att börja sörpla fil igen. Det blir inga mängder på en dag, 2-3 dricksglas sammanlagt på en hel eftermiddag-kväll. Enligt rekommendationerna 😉 ska man äta 5 dl mejeriprodukter om dan när man är gravid, så jag kan ju för en gångs skull följa SLVs råd… haha… Idag har jag ätit tunnbröd med ägg, vilket brukar funka bättre, men inte mättar alls lika bra, så om 2 timmar ska man börja se sej om efter mat igen. Det är så utmattande att plötsligt ha ett liv som kretsar kring vad jag ska stoppa i munnen nästa gång och när jag måste göra det för att inte bli grön i fejset… Jag som haft det så lugnt och skönt i 4 år!!

I brist på egen insats peppar jag mig med allt som händer i media just nu, och det är riktigt trevligt och positivt! Det börjar bli mer och mer fokus på ”naturlig mat utan onödiga tillsatser”, vilket är betydligt lättare att argumentera med folk om. Vem vill egentligen äta ”light” med en innehållsförteckning som är kilometerlång med substitut för att skapa den riktiga maten, som kanske står bredvid i hyllan, då utan det magiska ”nyckelhålet”. Gillade en annan kommentar hos Kostdoktorn som undrade varför lätt-falukorven hade nyckelhål när inte lövbiff har det? Om man nu jagar fett då. Vad innehåller lättfalukorven istället för kött och fett? Är det någon som _tänker_? NU var det längesen jag tittade efter nyckelhål, och inte ens när jag gjorde det var jag frälst, eftersom jag visste att jag inte mådde bra av den maten. Att gå omkring och ständigt vara hungrig medans man tuggar stallbås… Nääää…

Har du inte hängt med är det dags att kika förbi hos Kostdoktorn, som gjort ett par TV-debattframträdanden senaste tiden av det roligare slaget. Särskilt roligt att se vem som är lugn, saklig och påläst och vem som står och gapar halvt hysteriskt i falsett… Börjar vara slut på argument och övertygelse snart och dags att göra om göra rätt nästa gång? Just sayin…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.