Första bilen morfar såg.

 

En gång frågade jag min morfar Oskar Westberg född 1877 när han såg den första bilen och fick följande svar:

Vi var och grävde ett stort dike på Vämö. Det skulle vara till en vattenledning mellan Lyckeby och Karlskrona. Jag vet inte vilket år det var men det var i början på 1900-talet. Då kom en bil körande förbi. Jag tror att det var en järnhandlare som hette Ernberg som ägde den. En av gubbarna som stod på kanten av diket blev rädd och gick baklänges så långt att han ramlade ner i diket. När bilen var förbi och han blivit hjälpt upp sa han ” det var nog självaste djävulen för han kunde köra utan hästar”.

1 COMMENT

  1. För dagens ungdomar låter det orimligt men det är faktiskt så som du skriver Roland, jag är lite yngre än du som du vet kommer ihåg när jag och din bror m.fl.låg vid gamla grusägen mot sturkö AK-vägen som den kallades i dagligt tal. Fick vi se en bil var det nästan som ett under vi kunde märke,regskylt.Vem som ägde den var han bodde för det var alltid en han.Tänk vad tiderna förändras snabbt tycker jag.Vad roligt att läsa dia sidor härinne MVH Kalle

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.