Gravidfacit

För tre veckor sedan födde jag en liten bebis med hjälp av kejsarsnitt, då han satt fast och behövde hjälp ut. Under operationen pumpade man mej bl.a. full med vätska, så min duktighet med drickande och stödstrumpor för att inte bli såååå svullen mot slutet var totalt i onödan. Så här snygga var mina fötter efter ett par dar när jag hade tid att tänka på mej själv en stund.

20120820-132004.jpg

När jag skrevs in för igångsättning landade vågen på 116,5 kilo, en sammanlagd viktuppgång på ca 19 kilo sedan pluset i november. Mina mål för graviditeten var

* äta så lowcarb som möjligt – det sket sig snabbt på grund av illamåendet, fast jag höll det ändå ”så mycket som möjligt” och flummade inte iväg helt i mjöl och sockerträsket.

* ha på mej mina ringar – det kunde jag glömma när jag passerade 101-104 kilo sisådär pga svullnad i fingrarna (vätska)

* gå upp max 20 kilo – tjoho! Det målet klarade jag iallafall (fast jag egentligen hade gett upp och tänkte det fick bli som det blev). Sista 5 kilona kom sista månaden i ren vätska. Så svullen!!

När jag uppmärksammade mina fötters tillstånd där på sjukhuset, där lillen var inlagd med sondmatning och medicinering pga en infektion (tidig vattenavgång), började jag genast vätskebehandling. Drack 4 liter vatten om dan ungefär, och gör det fortfarande eftersom jag helammar. Inte förrän vi kom hem och jag fick på mej stödstrumporna igen började jag få riktig effekt på avvätskningen. Jag blev ändå glatt överraskad när jag ställde mej på vågen och insåg hur mycket gravidvikt som redan försvunnit! Och en vecka senare var 5 kilo till borta. Och jag äter och dricker mängder eftersom jag ammar, så här bantas inte. Det är bara avvätskning och återställning som pågår och jag är så tacksam för hur snabbt och smidigt det gått! Tack snälla kroppen för samarbetet! Bara 5,5 kilo kvar till plusvikten nu, och jag är fortfarande svullen om fingrarna så de domnar längst ut i fingertopparna och ringarna saknar bara lite avsvällning.

20120820-132023.jpg

Jag äter inte lowcarb just nu heller. Har provat tonfiskfrukosten som går bra men bara halv portion. Ska konvertera sakta tillbaka för att se om sista svullet försvinner (vill ha tillbaka känsel i fingertopparna ffa!!!), men jäktar inte. Vill inte bli abstinent under amning…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.