Om att vräka i sig

Just nu rasar den stora köttdebatten. Fettkriget och fettdieten har tillfälligt bytt namn. Nu är det köttätandet och kossorna som ska hängas ut och kölhalas en sväng i provokationens tecken.

Dom där jäklarna både mår bra, äter gott och går ner i vikt!! Vi måste komma åååååt dom!

Here’s my two cents

Jag har alltid älskat kött! Har alltid prioriterat köttbiten när jag varit på väg att bli mätt. Sett en skål med hemlagade köttbullar som bästa godiset. Därför passar en diet på kött mig alldeles utmärkt. Det kommer att funka och hålla i längden. Mat jag blir sugen på och dagdrömmer om till middagsplaneringen är aldrig ris eller stekt potatis – det är kött! Lövbiff eller färsbiffar eller hamburgare… Mmmm

Jag äter inte mer kött nu än tidigare. Jag äter troligtvis mindre eftersom jag blir mätt snabbare på denna näringsrika och energitäta mat. Dessutom väljer vi ett bättre (dyrare) kött när det finns (bor ju inte i storstad så utbudet är begränsat). Och nej matkontot har inte gått upp. Köper inte en massa stallbås och sockervatten och godis och annan bukfylla längre.

Och när jag äter så VRÄKER jag inte i mig mat. Även om jag fortfarande kan anses som en tjockis så har jag och har mej veterligen alltid haft hyfs och bordsvett.

Jag äter fortfarande inte och har aldrig gjort med någon förtjusning grön kaninmatsbukfylla i form av berg med sallad och tjafs. Jag tar lite för dekorations skull eftersom det är snyggt. För mej har uttrycket ”en god och mättande sallad” alltid varit förbryllande. Har bara fastnat för den matiga cesarsalladen men det är fokus på kycklingen och den goda såsen.

Miljö och etik då? Jo jag har funderat på att bli vegetarian i tonåren. Det föll alltid på att jag inte skulle få äta kött. Jag har valt att påverka den vidriga djurindustrin med medvetna val och betala för kvalitet och närproducerat. Sen tycker jag det är lika fnissroligt som alla andra med pruttande kossor men jag har svårt att se dom som större miljöbovar än bilar och industri. Det måste finnas betydligt färre kossor i naturen nu än för 100 år sedan…

Jag tycker det är spännande att se vad media påverkar mycket. Frågorna om min mat ändrar karaktär med senaste larmet men de flesta är positiva och nyfikna. Senaste frågan jag fick gällde dåligt samvete för köttindustrins miljöpåverkan.

Jag tycker det är härligt att se kossor igen! Ett tag var de nästan borta från landskapet och instängda i stallar jämt. Nu går hela flockar ute på bete igen och köttdjuren med sina kalvar som får dia naturligt! Underbart!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.