Trygga barn, trygga föräldrar

Även om den här sidan i första hand handlar om bebispottning vill jag ibland tipsa om annat som hör till ett nära föräldrarskap, som hjälpt mig mycket i min vardag. Idag tipsar jag därför om Cecilia Moens underbara bok Trygga barn, trygga föräldrar.

Trygga-barn-omslag1Boken handlar om anknytningen till barnet och våra naturliga instinkter som flockdjur.

En grej som funkade klockrent för vår familj, som det står om i boken, är att flytta med sig barnet när flocken byter plats. Barnen har en instinkt att föräldrarna flyttar dom när det är någon fara eller bara dags att byta plats, och man plockar bara upp barnet och går iväg när det är dags. Vi använde ett mjukt ”kom” också när vi plockade upp och gick iväg. Detta alltså istället för en lång utläggning om att nu ska vi gå ut i köket istället, ska du följa med och hålla oss sällskap blablabla (underförstått så vi ser vad du pysslar med och inte river huset”? Oj vad mycket onödiga konflikter vi undvikit genom detta mjuka förflyttningssättet. Maken använde de spontant själv redan innan jag läste om det i boken, men inte förrän då tänkte jag på det och provade själv också.

Där är mycket annat matnyttigt att läsa i den fina boken – jag rekommenderar den varmt!

Du kan beställa den här >>

Jag fick nyligen mail från Marie som har hand om bokens distribution om att det har hittats ett litet lager av Cecilias omtyckta lilla bok Bröstmjölk det känns gott i magen. Det är en bilderbok för små barn om amningens fröjder, med enkla, roliga rim. Cecilia har både skrivit texten och illustrerat. 28 sidor, 100 kr exklusive frakt. Du beställer den från samma ställe som Trygga barn-boken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.