Helgens loppisfynd

Portör

Vilken lycka! Efter att hett ha önskat mej en portör i 20 års tid ungefär låg den där! På ett loppisbord i Brunnshallarna i Ronneby. En portör, för er som inte känner till denna "antika" mannick, har man för att samla in växter i ute i fält, som sedan ska med hem till växtpressen för tillverkning av herbarium.
Luckan mitt på fäller man ner, sedan lägger man in växterna i röret, och de håller sej fräscha tills man kommer hem och kan preparera dom.
Pappa har gjort växtpressen som jag hängt den på. Vi lånade en växtpress i skolan när jag gick i högstadiet, då jag precis fått upp ögonen för botanik. Mamma hade då försökt förklara för pappa hur en sån såg ut och fungerade. När jag kom hem med den, gav han den en blick, sa "jasså en sån" och gick sedan ut i garaget och gjorde denna till mej =OD. Jodå, man är bortskämd. Kunde ta med mej lånepressen till skolan igen, och kunde samtidigt deala till mej några av de särskilda pressblad man har i dom, som suger upp vätskan i växterna. Har samlat lite sporadiskt, men det är alltid kul att ha möjligheten. Och pressade blommor kan man ju använda på fina kort också!

Blommor

Fynd nummer två:
Jag befriade en av säljarna på loppisen från lite ljusmanchetter. Tog nästan alla, och det var mest udda manchetter och några var ganska stearinskadade. 1 krona styck var ett bra pris. Slaktning tog en film på TVn i tid.
Jag trodde blom-modet skulle gå över snabbt, men det verkar mer aktuellt än någonsin! Folk skriker efter primablommor och nu kommer det sidenblommor och stora blommor också. Så det är väl bara att fortsätta förbarma sej över stackars utsorterade ljusmanchetter på loppisar i år också. Man kan alltid RAKa iväg och glädja andra!

3 COMMENTS

 1. Så trevliga fynd du gjort Sara! Kul att du hittade något som du letat efter.
  Visst är det kul med loppmarknaden i Brunnshallarna. Själv hade jag fullt upp med annat denna helg, men det lär komma flera söndagar!
  Ha det gott.
  Kram

 2. Roligt med loppisfynd! Hade ingen aning om vad en poertör var förnått alltid lär man sig ngt nytt =)
  Blommor omodernt!! är du galen blommor kommer alltid vara bra till scrapping o kort *hihi* säger blom-tossiga Anna

 3. Jaha, då fick jag lära mig nånting nytt av dig idag också! Verkar vara en bra pryl så blommorna blir riktigt fina och inte redan är halvdöda innan du pressar. Härliga blomfynd också, blomtrenden är nog här för att stanna verkar det som så det är lika bra att fortsätta samla dem tror jag också.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.