Sanningar

Jag får väl bjuda på lite info om mej, eftersom jag tycker det är så kul att läsa andras. Har inte koll på alla som taggat mej, och skickar stafettpinnen vidare till de som känner för det… typ… Ska försöka komma på nya saker ni inte redan vet.

1. När jag tågluffade med dåvarande pojkvännen 1990 höll jag på att få stryk av en stor turkisk guide i Istanbul, som inte tålde kritik för sin urusla guidade tur, där vi inte fick se något typiskt turkiskt alls nästan. Hade jag inte varit kvinna hade han slagit mej sa han. Jag svarade att han gärna fick slå, men pojkvännen vallade klokt nog mej därifrån istället. Vad dumma saker man gjorde som ung och arg….

2. Jag har sparat alla mina kurser från Lund i "jopa-pärmar" med olika färger för varje kurs. Nu, hmthy år senare äter dom verkligen bröd där de står underst i arkivhyllorna och suger energi. Men jag kan inte förmå mej att kasta något som en gång betytt så mycket för mej…än… Kanske ska innehållet få flytta till arkivpärmar och stuvas undan istället, så jopisarna kommer till bättre användning – vill inte köpa nya pärmar, när jag har så många.

3. Jag tror jag kan räkna mej till ett sunko – iallafall om man ser på andras städrutiner. Jag har förstått det sedan jag började hänga på Skrubba, som verkligen hjälpt mej hitta rutiner som funkar för mej. Men jag vägrar byta handdukar varje dag – så jäkla roligt är det inte att tvätta att jag skapar stora onödiga tvättberg för skojs skull! Nä, här tvättas när saker är skitiga. Sedan dammsugs det mer sällan än det skulle behövas. Ursäkterna är bl.a. "vi bor på landet utan stenlagda gångar utanför dörren, och skulle inte få ghöra annat om huset skulle hållas rent" och "Russin är rädd för dammsugaren – varför plåga honom oftare än nödvändigt". Även här har Skrubba dock hjälpt mej se att man inte alltid behöver dammsuga hela huset hela tiden. Jag dammsuger min zon ordentligt, sedan slarvar jag över "det som syns" i resten av huset. Storstädningens tid är över!

4. Jag har blivit lyxigt bekväm av mej med åldern. Som ung och oförståndig slängde jag glatt mej på ett liggunderlag på golvet eller i ett trävindskydd och sov hur gott som helst. Nu skulle man nog få skaffa en lift för att få upp mej efter en sådan natt – nä, tacka vet jag hotell med hotellfrukost! Självklart funkar både uppblåsbar madrass, gästsäng och bäddsoffa hyfsat, men hotell, jatack! Det är inte oftare jag reser än att jag kan unna mej det! (och det ska vara bacon och scrambled eggs på frukostbuffen på hotellet!!)

5. Min nya dröm, på tal om bekvämligheter, är en pool utanför altanen. Det behöver inte vara någon lång swimmingpool – det räcker med en svalk-bassäng som gör att man kan vara hemma och njuta av vackert sommarväder, sola och mysa OCH kunna bada. Som det är nu får man åka iväg och bada (även om vi har havet nedanför backen är där ingen "mysig" badplats) – jag vill bada hemma! Ja, jag är hemmaråtta – det hör till mitt stjärntecken Kräftan!

6. Jag skulle vilja vara mer social än jag är. Vi har blivit bekväma soffpotatisar, som får anstränga oss för att hitta på saker med andra. Ursäkter för att inte göra det: "De har ju barn å sånt nu, så de har säkert fullt upp med blöjbyten, nattningar och annat" "De kanske har barnen denna veckan och har fullt upp med aktiviteter där"  "Det är väl fullt upp med barnens aktiviteter jämt, så det är ingen idé att ringa och fråga ens"… Ja, barn verkar vara en röd tråd i våra ursäkter. Vi kanske ska skaffa egna barn, det verkar vara så mycket man gör då… eller? =OD

7. Jag har opererat ett diskbråck som jag fick när jag ramlade med en stege när jag gjorde mitt exjobb i Lund. Jag har varit livrädd att få återfall hela tiden, eftersom man inte lagar den trasiga disken – bara suger upp utläckt klegg som trycker och stör nerver. Innan operationen hade jag kronisk kramp i den stora muskeln på baksidan av höger lår (och återkommande kramper i båda vaderna, vilket gjort att jag inte "får panik" när jag får kramp längre, eftersom jag lärt mej stå ut med den smärtan och "knäcker"/stretchar mej ur krampen snabbast möjligt istället). Muskeln var stenhård när jag äntligen insåg att jag nog skulle söka läkare och inte tro att det skulle gå över. 1,5 år hade jag dessa symtom och ischiaskänningar. Man visste när jag hade ont, på att jag satt och skakade med benet. Om man skakade på det så lättade trycket liiite och man kunde inbilla sej att det gjorde mindre ont. Jag sov i snitt 14 timmar per dygn under den här perioden, och hur i helsicke jag klarade av att gå i skolan under tiden begriper jag inte (läste kurser efter exjobbet, sommarkurser o.d.). Knaprade maxdos av receptfria smärtstillor också, och levern fick verkligen jobba för högtryck under den tiden. Jag är inte rädd för läkemedel (lever med en man som max tar en alvedon – två om det är riktigt illa) utan tar de mediciner som "känns bra" att ta. Har jag mensvärk tar jag kramplösande Orudis, får jag ett ryggskott är det Voltaren som gäller, som är antiinflammatoriskt osv. Men jag äter aldrig medicin i onödan.

Bla bla, nu får det vara nog med svammel. =OD

2 COMMENTS

  1. Åter igen känner jag igen mycket av det du skriver, speciellt det där med sparade kurspärmar. Jag gjorde så ett tag, tills jag för några år sedan fick spel och slängde nästan allt. Det var väldigt skönt att göra det faktiskt. Jag har ju kursböckerna och de räcker långt, jag har aldrig någonsin saknat mina pärmar med en massa tråkigt jobbigt material faktiskt. Kan kan uppmuntra dig att slänga det som är i pärmarna, jag lovar dig att du inte kommer att sakna det det minsta!

    Städning ja… Det händer väl hemma att vi städar, men ofta så när vi dammråttorna ett bra tag innan vi tar tag i det. Vi har ingen bra dammsugare, kör med torrmopp som visserligen funkar bra, det är lätt och tyst och smidigt, men det är inte så ofta vi rastar den i alla fall.

    BYTA HANDDUKAR VARJE DAG??!! Vem gör det egentligen? Vi byter en gång i veckan, sen får det vara bra vad gäller den biten. Inte kan man byta en gång om dagen, det känns inte speciellt bra för miljön att hålla på att producera såna tvättmängder alls ju!

    Och ja, vi är också riktigt tråkiga! Vi älskar att vara hemma, vi älskar ju vårt hus och tycker att det bästa är om vi får sitta hemma i soffan titta ut över fälten, ta en tur längs skogsvägen och bara tycka att allt är så fint!

    Jag tycker att vi som inte byter handdukar varje dag och som älskar att vara hemma och ha det gott skall stå på oss i denna otäcka värld! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.