Om hamstring och sånt

När jag började samla dom små hålen från swatchstansningarna hade jag något Bazzilligt i åtanke, minns inte vad, men det blev iallafall inte av då. Eftersom burken fanns var det enkelt att fylla på den efterhand – lika gärna lägga det i den som i papperskorgen liksom… Har även alla de gamla triosarna och monosarna stansade som minitags liggande nånstans för något slags minitags-swatchprojekt (innan jag slängde de utstansade swatchbitarna, om det fick plats i något hörn stansade jag minitags, för dom går ju ändå alltid åt typ….)

Så svaret är JAAAA med ett litet rungande ljud. Jag är hopplös hamster, och jag skyller på pappselapsen! Det är hans dåliga gener! =OD Jag hittade en resväska när vi hade garderobsstädning en gång FULL med gamla papper, hyror och räkningar och sånt. Och de var betydligt äldre än 10 år. Men det fick INTE slängas… *fniss* Ni fattar själv!

Samlare är jag ju också, som vi konstaterat tidigare, men de enda aktiva samlingarna jag har nu är…. hmmm…  ingen alls tror jag. Bazzillswatchar kanske? Fick precis dom ny-nya triosarna som dogtags av Camilla till regnbågen, men jag måste ju ragga tag på dito scalloppar till trio-struktur-swatchen! =OD Har precis kompletterat med de sista FluidChalksen också, så den samlingen är komplett. När man hade mååånga kunde man ju lika gärna ha _alla_, eller hur?
Jag räknar inte hamstring av band, garn och knappar, för det är inte samlingar som sådant eftersom det är svårt att få "komplett"!

Så långt scrapsaks-samlingar. De andra samlingarna som finns kvar, som får tillförsel högst sporadiskt i mitt hus är annars:
* Fågelvykort – en väldigt seriös samling som fick "dödsstöten" vid en datorkrasch när mitt FileMaker-register försvann och backupen var 6 månader gammal. Jag orkade inte gå igenom alla vykorten igen för att kolla om de är med eller behövde läggas in igen. Samlingen finns kvar, men jag har ingen koll på vad jag har och inte har längre, och jag köper bara kort jag vet att jag inte har, som är snygga. Och de katalogiseras inte in. Kan tillägga att det är en "fågelskådarsamling" med fåglar från Europa och WP (western palearctic) så Florida flamingos och liknande går bort. =OD
* Fågelfrimärken – en inte lika seriös samling, mer en "sparning" där jag fortfarande lägger in lite nya frimärken eftersom albumet ändå står där. Det kommer ju lite nya svenska pippimärken då och då…
* Datorikoner – var en stor del av mitt liv i slutet av förra seklet. Har fortfarande en gigantisk samling med dessa små konstverk, men de håller väl på att drabbas av systemuppdateringsdöden – iallafall de som ligger katalogiserade i IconArchiver, som jag inte ens kan starta med nya iMacen för att jag inte orkat installera Classic-miljön än…  Men jag är fortfarande lika fascinerad av mina idoler Hideki, Dave, Kate och dom andra som fick in så jädrans mycket detaljer på 32×32 punkter! Vi snackar konst!!
Intresset dog till viss del när MacOSX kom, för då började ikonandet om på system- och mappikoner när det nya formatet kom. De riktigt duktiga gjorde så klart asläckra X-ikoner också, och nu börjar det dyka upp roiliga ikoner där också (roliga = mat, djur, saker, teman och inte bara mappar och hårddiskar och sånt tjafs). PC? Näe, dom har väl alltid varit steget efter när det gäller snygga ikoner och bra ikonformat… Det förbättrades något med WinXP, men det kan ju kanske bero på att 70% av det systemets ikoner är gjorda av Mac-nissen Dave Brasgalla på Iconfactory… De anlitade ett proffs liksom… *fniss*
Samlandet idag består av en runda då och då på Iconfactory, xicons.com (som bytt namn till interfacelift) och kanske några länkar via dessa för att ladda hem lite nya fräscha grejer… 3 gånger om året kanske…
* Svenska sedlar – eftersom jag är så urdålig på att hålla i pengar har jag terapisamlingen med gamla svenska sedlar, som mommisen uppmuntrar (är egentligen hennes samling, men jag förvaltar den åt henne). Det är iallafall hon som sparar alla gamla sedlar som ska gå ut och sånt. Ingen seriös samling med värde-tjofräs, utan som med så mycket av mina andra samlingar är det motiven som räknas – inte om hörnet är vikt, om serienumret är rätt eller sånt…
* Zoegasburkarna!! – Höll ju på att glömma dom! Sporadiskt efter hand som jag hittar på auktioner o.d. och som är i hyfsat skick.
* Kapsyler – det finns en burk med kapsyler stående nånstans som jag fyller på ibland när jag hittar den. Det är motiv som gäller här också, och eftersom den är 15 år gammal eller något är det lite kul att se hur Cocacola och Fanta och sånt ändrat utseende genom åren. Ett otyg dock att man börjat stämpla junk uppe på kapsylen!! Förstöra och ha sej med god eller mindre god design! *morr* Samlingen påbörjades med en ursnygg grön kapsyl med en vindruvsklase på från något mineralvattensgrejs som inte finns längre (som smakade pekka).

…tror det var allt… men jag ska inte svära på det… Är man samlare så är man – ni som tillhör gruppen med den här sortens personlighetsstörning vet precis vad jag pratar om! Eller hur?

1 COMMENT

  1. Tack för ditt uttömmande svar! Nu vet jag =)
    Själv kan jag bara stolsera med en suddigumsamling modell gigantisk…och så en massa burkar rent generellt. Annars är jag den som kastar, ofta för mycket – vilket jag inte kommer på förrän det är för sent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.