Shoppade loss igår….

I vårt kök är det inte mycket plats, och jag längtar efter en renovering för att fördubbla köket (eller nästan iallafall). När jag bodde i Lund, nä förresten innan dess, när jag skulle bo i Dalby, innan jag flyttade till Lund (detaljorienterade Sara igång igen…) köpte jag en "bergssprängare". En stereo med CD, två kassettdäck och radio. Den har jag velat/försökt slänga vid varje flytt, för den är extremt ful, stor och otymplig. Har numera en snyggare liten nätt silvrig sak som min CD-spelare i stugan. Jag fick iallafall inte slänga det stora svarta monstret när jag flyttade hit heller. "Man slänger inte saker som funkar" är Magnus uppfostrad med – och kan han laga saker (med lim och plastic padding ’fniss*, nä riktigt så illa är det inte…) gör man det också innan man slänger något som är trasigt….

Magnus har en stereo, som han tidigare använde som extra väckarklocka också (körde igång radion med timer). När jag hade mina sömnsvårigheter fick han sluta med den på mornarna, för jag var helt förstörd hela dan av att ha lyssnat på MorgonZoo i sömnen en timme när han åt frukost… Radion fick jobba om lördagmornarna till Ring så spelar vi och Melodikrysset istället. Men i höstas tackade den för kaffet, så nu är det bara CD-delen och ljud-till-TVn som funkar på den. Gissa vad Magnus hämtade i garaget som ny radio??? Jodå, svarta monstret kom in igen! Den täcker 2 kvadratmeter – jag lovar!!! Och nu hade den dessutom stått och blivit dammig och skitig i garaget. Jaja, tänkte jag, vi ska snart köpa en nya mediaanläggning… jag får stå ut…

Igår tog tålamodet slut. Jag bar ut fanskapet i förrådet igen (kunde ju smugit iväg och slängt den, men då hade jag väl aldrig hört slutet på det), sedan for jag in till OnOff och hämtade en liten nätt köksradio som vi kan ha i köksfönstret. Där är till och med en sleep-knapp på den så Magnus kan lyssna på morgonradio och den stänger sej själv när han åkt till jobbet om han glömmer stänga den…

Med hem följde även 2 bärbara telefoner (de gamla gav upp förra veckan efter 2 års tjänst), blå stjärnmobil från Rusta till Magnus i valentinpresent och en ny extern hårddisk så jag kan backupa iMacen ordentligt innan den far på verkstad igen imorgon… Var inom Netto och kollade akvarellpennor också.

Sedan hade ju Lina fraktfritt, så det slank ner lite Primisar och sånt i korgen… Jag som inte skulle shoppa något…

4 COMMENTS

  1. wow värsta shoppingdagen igår!! Jag har oxså svårt för att slänga saker som funkar måste jag erkänna brukar skänka till myrorna eller nått för att freda samvetet..

  2. ooo det låter som Davids monster-högtalare, hemmabygda – HUR stora som helst.

    Men dem kom då inte in i våran lägenhet utan det blev efter övertalning soptippen på dem. TUR! Nu har vi två vita små söta högtalare som inte syns ett dugg =)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.