Tankar om stil

Det är många scrap-bloggare som funderar över sin och andras stil just nu. Bl.a. Marie och Ulrika. Utmanade av dom har flera följt efter, och jag tilltalades särskilt av Zarahs utläggning, vars exempel jag följer här.

Sammanfattningsvis skrev jag så här i Maries blogg om min stil:
Jag har olika stilar själv. Min heritagestil är inarbetad och "klar" – för mej innebär det att det är "enkelt" att scrappa mina heritage-LOs. De blir till av sej själva på något sätt.
Sedan har jag börjat scrappa vanliga foton också nu, och min "vardagsstil" börjar utkristallisera sej mer och mer. Den har dragning åt shabbyhållet med spontana inslag av clean and simple, och är inte riktigt lika dekorerad som mina heritage, där jag i regel ska plocka in så mycket detaljer… Färgmässigt blandar jag hejvilt, med klar dragning åt grönt… Men jag älskar färg och varierar mej gärna.

Jag gillar…
… att låta sidorna skapa sej själva efter hand som jag jobbar. Ibland har jag ett tänkt mål lite suddigt framför mej, ibland blir det vad det blir bara.
… att skapa med en viss personlig utmaning. Om jag t.ex. inspirerats av en särskild detalj i en tidning kan jag scrappa helt bakvänt och bara försöka få med en sån detalj.
* Idag vill jag göra en LO där jag använder mina QK-tabs.
* Detta bandet är så snyggt, jag vill använda det, undrar om jag har papper och foton som passar till.
* Detta pappret måste jag använda NU medans jag älskar det sååå mycket, innan det glöms bort i mappvagnen…
… även att skapa planerat, så som det ofta blir med Mormor och morfar-albumet. Där går jag och grubblar på en LO länge, kanske byter färg-ställning, måste fixa fram inscannade dokument, framkalla inscannade bilder m.m. Det blir en skön mix att spontanscrappa ibland och ibland scrappa totalt genomplanerat. En variation som passar mitt skapande.
… får väl skriva att jag gillar att banka öljetter och att överhuvudtaget använda händerna i skapandet istället för att få musarm jämt….

När det gäller material gillar jag:
* brads i alla färger, former och storlekar
* vackra papper, gärna med softa mönster
* cardstock!! – men vill helst ha minst ett, gärna 2 mönstrade papper med på mina LOs.
* textila material – garn, band, tyg, tygblommor – som ger en skön strukturerad 3D-effekt på annars platta sidor.
* grööönt! Grönt är (nästan) aldrig fel.
* allt som gör det shabby!! Loppisprylar, ink m.m.

Jag borde utveckla mitt användande av…
… alla dekorationer jag har. Särskilt när jag vardagsscrappar glömmer jag kolla mina dekorationsaskar och gör ganska enkla och rena LOs. I efterhand kan jag komma på att jag velat använda den eller den prylen på en LO, men den går inte in i efterhand, för då tippar balansen…

Jag borde tänka mer på…

För mej är skapandet viktigast och att jag har kul under tiden. Ibland är min utveckling viktigare än resultatet. Jag är kanske sugen på att testa om den tekniken är något för mej. Då kanske jag får värka fram en LO som jag i slutändan är mindre nöjd med, men jag vet iallafall att just det inte funkade för mej – samtidigt som jag drivit min egen utveckling framåt.

Funderar du också? Det är inget måste att hitta en stil, man kanske HAR en stl som andra kan beskriva för dej utan att du själv tänkt på det. Eller så är din stil obeskrivbar, den bara ÄR liksom. Något i känslan du förmedlar, färgerna du dras till, sättet du uttrycker dej.

Kom ihåg: Du scrappar _bara_ för dej själv, det finns inga rätt och fel – och HA KUL med ditt skapande!!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.